ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Продуманий план вечерь на 1 тиждень після повернення до школи — вечері стали простішими (Понеділок)

Різне 11:39 - 16 червня 2025

План розумної вечері, тиждень 1: легке приготування шкільних вечерь. Бюджетна та проста запіканка з картоплею «Пастуша»

Є опис рецепту та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін

Є опис рецепту та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін

Мета — спростити час вечері, не жертвуючи смаком. Пропонуємо вам прості та бюджетні плани харчування, які містять усі ваші улюблені страви. Завдяки оновленим версіям найпопулярніших родинних рецептів, плани харчування допоможуть вам заощадити не лише гроші, але й час та енергію.

Понеділок — бюджетна та проста запіканка з картоплею «Пастуша»

Запіканки — одні з найулюбленіших рецептів за смаковими якостями, і на те є вагома причина. Їх так легко готувати, і вони виглядають (і смакують) дійсно вражаюче. Коли ми згадуємо деякі з наших найулюбленіших страв, пастуша запіканка і картопляна запіканка регулярно потрапляють до цього списку. Тому ми подумали: чому б не поєднати їх?

Інгредієнти:

  • 4 (приблизно 800 г) очищені картоплини
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 1 ріпчаста цибулина, дрібно нарізана
  • 1 морква, очищена, дрібно нарізана
  • 2 стебла селери, очищені та дрібно нарізані
  • 500 г фаршу з баранини
  • 2 зубчики часнику, подрібнені
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • 200 мл упаковка яловичого соусу (Coles Simply Beef Gravy)
  • 2 ст. л. вустерширського соусу
  • 65 г (3/4 склянки) крупно натертого сиру «Чеддер»

Готуємо: Крок 1

Відваріть картоплю у великій каструлі з киплячою водою протягом 20 хвилин або до готовності (перевірте шпажкою). Злийте воду. Відставте, поки картопля не охолоне настільки, щоб її можна було тримати в руках. Очищену картоплю наріжте товстими скибками.

Крок 2

Тим часом розігрійте олію у великій каструлі на середньому вогні. Додайте цибулю, моркву та селеру й готуйте, помішуючи, протягом 5 хвилин або поки вони не стануть м’якими. Додайте фарш із баранини та готуйте, розбиваючи грудки дерев’яною ложкою, протягом 5 хвилин або доки м’ясо не змінить колір. Додайте часник і томатну пасту та готуйте, помішуючи, ще 2–3 хвилини або доки паста не почне змінювати колір.

Крок 3

Додайте підливу та вустерширський соус до суміші з фаршем, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте, періодично помішуючи, 5 хвилин або доки соус трохи не загусне. Приправте за смаком. Перекладіть у жаротривку форму розміром 18 x 22 см (розмір основи).

Крок 4

Розігрійте духовку на великому вогні. Викладіть зверху фарш, злегка перекриваючи скибки картоплі. Посипте сиром. Готуйте під грилем 5-8 хвилин, або доки сир не стане золотистим. Подавайте.

Поради щодо приготування їжі

Щоб заощадити час, ви можете приготувати суміш із фаршу заздалегідь — за день до готування, і зберігати її у холодильнику в герметичному контейнері. Розігрійте, коли будете готові використовувати.

Порада щодо зберігання

Залишки можна зберігати в герметичному контейнері в холодильнику до 3 днів.

Страва, яку можна приготувати заздалегідь, щоб заощадити час і гроші (День 6).

Джерело: taste

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин