Обід без духовки: як за 30 хвилин приготувати соковиті фаршировані кабачки на сковороді
Фарш у кабачках, але не банально

Обід без духовки: як за 30 хвилин приготувати соковиті фаршировані кабачки на сковороді / Фото: УНІАН Рецепт
Літній обід або вечеря, яку полюбить уся родина – соковиті кабачки з фаршем, приготовані без духовки. Ситно, ароматно й легко для шлунка. А головне – готується на звичайній сковороді й не потребує складних інгредієнтів.
Деталі
Інгредієнти:
- 1 великий кабачок
- 150 г м’ясного фаршу (свинина, яловичина або суміш)
- 1 ст. ложка сирого рису
- 1 помідор
- 1 морква
- 1 цибулина
- зелень (петрушка, кріп – за бажанням)
- сіль і перець за смаком
- рослинна олія
- вода (приблизно 100 мл)
Покроковий рецепт:
- Підготовка рису.
Відваріть столову ложку рису до напівготовності, промийте й залиште остигати. - Овочева засмажка.
Подрібніть цибулю, натріть моркву. Обсмажте їх на сковороді з рослинною олією до золотистого кольору. Додайте подрібнений помідор і зелень, посоліть, поперчіть і тушкуйте ще 3 хвилини. - Фарш.
Змішайте м’ясний фарш з остиглим рисом, посоліть і поперчіть. Добре перемішайте. - Кабачки.
Очистіть кабачок від шкірки. Наріжте його на циліндри 4-5 см заввишки та ложкою видаліть середину, не прорізаючи дно. - Фарширування.
Наповніть кабачкові "стаканчики" м’ясною начинкою. - Смаження і тушкування.
У глибокій сковороді або сотейнику злегка обсмажте фаршировані кабачки з усіх боків. Потім додайте овочеву засмажку та приблизно 100 мл води. Накрийте кришкою та тушкуйте на повільному вогні 25-30 хвилин. Перевертайте періодично, щоб рівномірно приготувалися.
Подавайте гарячими – зі сметаною, зеленню чи навіть з ложкою йогурту. Вийде ідеальна літня страва – поживна, ароматна й ніжна.
Також читайте: Прощавайте, брауні! Цей рецепт блонді розірве ваші смакові рецептори!
Джерело:
УНІАН Рецепти
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні