ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Так манку ви ще не готували: рецепт давно забутого десерту

Різне 16:30 - 24 травня 2025

Мусовий десерт з того, що є під рукою

Так манку ви ще не готували: рецепт давно забутого десерту

Так манку ви ще не готували: рецепт давно забутого десерту/Фото: sensatsiya

Багатьом добре відомий цей десерт. Хтось називав його "Манна небесна", інші — "Рожеві хмаринки". Смак десерту відрізнявся залежно від того, який компот візьмете — вишневий, яблучний, полуничний… У будь-якому випадку смак чудовий! Дуже ніжний, повітряний та бюджетний мус родом з дитинства.

Інгредієнти:

  • 0,5 л будь-якого компоту;
  • 3 ст. л. манки;
  • 1 ч. л. ванільного цукру.

Приготування:

1. У каструлю налийте 0,5 л будь-якого компоту. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння.

2. Коли вогонь закипить, зменште його. Потихеньку всипте 3 ст. л. манки постійно помішуючи.

3. Проваріть буквально 2-3 хвилини на невеликому вогні, вимкніть. Додайте ванільний цукор, перемішайте.

4. Збивається мус легше і найшвидше, якщо каструлю поставити у щось холодне (наприклад, миску з льодом/водою). Збийте масу міксером до стійких піків, як вершки.

Перелийте в креманки або чашки. Під час збивання манка повністю розчиняється та практично не відчувається у десерті. Неможливо здогадатися, із чого він! Зверху можна прикрасити фруктами або шоколадом.

Спробуйте приготувати, якщо такого ніколи не пробували!

Ароматна полунична галета: найпопулярніший рецепт літа

Джерело: Ukr.Media

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин