Так манку ви ще не готували: рецепт давно забутого десерту
Мусовий десерт з того, що є під рукою

Так манку ви ще не готували: рецепт давно забутого десерту/Фото: sensatsiya
Багатьом добре відомий цей десерт. Хтось називав його "Манна небесна", інші — "Рожеві хмаринки". Смак десерту відрізнявся залежно від того, який компот візьмете — вишневий, яблучний, полуничний… У будь-якому випадку смак чудовий! Дуже ніжний, повітряний та бюджетний мус родом з дитинства.
Інгредієнти:
- 0,5 л будь-якого компоту;
- 3 ст. л. манки;
- 1 ч. л. ванільного цукру.
Приготування:
1. У каструлю налийте 0,5 л будь-якого компоту. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння.
2. Коли вогонь закипить, зменште його. Потихеньку всипте 3 ст. л. манки постійно помішуючи.
3. Проваріть буквально 2-3 хвилини на невеликому вогні, вимкніть. Додайте ванільний цукор, перемішайте.
4. Збивається мус легше і найшвидше, якщо каструлю поставити у щось холодне (наприклад, миску з льодом/водою). Збийте масу міксером до стійких піків, як вершки.
Перелийте в креманки або чашки. Під час збивання манка повністю розчиняється та практично не відчувається у десерті. Неможливо здогадатися, із чого він! Зверху можна прикрасити фруктами або шоколадом.
Спробуйте приготувати, якщо такого ніколи не пробували!
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!