Віденський шніцель: простий рецепт ніжного м'яса в хрусткому паніруванні
Готуємо одну з найвідоміших страв віденської кухні

Віденський шніцель: простий рецепт ніжного м'яса в хрусткому паніруванні/Фото: istockphoto
Шніцель — це найвідоміша австрійська страва, яку дуже легко приготувати вдома. Це тонкий шматок м'яса в паніруванні з сухарями. М'ясо всередині шніцеля залишається соковитим і дуже ніжним. Прекрасним гарніром для такої відбивної буде картопля фрі або овочі на грилі.
Інгредієнти:
- 1 кг телятини (окіст, задня частина)
- Борошно
- Панірувальні сухарі
- 2-3 яйця
- Сіль, перець
- Олія для смаження
- Лимон для подачі
Приготування:
Мʼясо нарізати шматками 120-150 г і відбити між плівкою до товщини 3-4 мм.
Посолити, приправити перцем.
Далі обваляти в борошні, потім у збитих яйцях і далі — у панірувальних сухарях.
Смажити потрібно на сильному вогні у великій кількості олії. Доволі швидко, поливаючи олією ту сторону, що не смажиться.
Готовий шніцель перекласти на паперові рушники, щоб увібрали зайвий жир.
Подаємо зі шматочком лимона. Смачного!
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!