ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Віденський шніцель: простий рецепт ніжного м'яса в хрусткому паніруванні

Різне 18:30 - 14 червня 2025

Готуємо одну з найвідоміших страв віденської кухні

Віденський шніцель: простий рецепт ніжного м'яса в хрусткому паніруванні

Віденський шніцель: простий рецепт ніжного м'яса в хрусткому паніруванні/Фото: istockphoto

Шніцель — це найвідоміша австрійська страва, яку дуже легко приготувати вдома. Це тонкий шматок м'яса в паніруванні з сухарями. М'ясо всередині шніцеля залишається соковитим і дуже ніжним. Прекрасним гарніром для такої відбивної буде картопля фрі або овочі на грилі.

Інгредієнти:

  • 1 кг телятини (окіст, задня частина)
  • Борошно
  • Панірувальні сухарі
  • 2-3 яйця
  • Сіль, перець
  • Олія для смаження
  • Лимон для подачі

Приготування:

Мʼясо нарізати шматками 120-150 г і відбити між плівкою до товщини 3-4 мм.

Посолити, приправити перцем.

Далі обваляти в борошні, потім у збитих яйцях і далі — у панірувальних сухарях.

Смажити потрібно на сильному вогні у великій кількості олії. Доволі швидко, поливаючи олією ту сторону, що не смажиться.

Готовий шніцель перекласти на паперові рушники, щоб увібрали зайвий жир.

Подаємо зі шматочком лимона. Смачного!

Справжній український делікатес: маринуємо сало по-новому

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин