ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Як у бабусі: рецепт ситного та дуже смачного курника

Різне 18:30 - 10 травня 2025

Вистачить на всю родину

Як у бабусі: рецепт ситного та дуже смачного курника

Рецепт ситного та дуже смачного курника/Фото: city-izyum

Курник — страва, яку найбільше полюбляють у великих сім'ях, адже у ньому багато начинки, а тісто дуже ніжне і ідеально доповнює пиріг.

Інгредієнти:

  • Масло 120 г
  • Сметана 1 стакан
  • Розпушувач 1 ч.л
  • Яйце 1 шт.
  • Сіль пів ч.л
  • Борошно 450 г

Для начинки:

  • Картопля 300 г
  • Цибуля 1 шт.
  • Куряче стегно 2 шт.
  • Сіль 1 ч.л
  • Спеції за смаком

Для тіста у мисці з'єднуємо нерозтоплене масло, сметану, білок одного яйця, розпушувач та сіль. Далі поступово додаємо у миску борошно та вимішуємо тісто, поки воно не стане крутим. Якщо борошна замало, можна додати його трохи більше.

Коли тісто буде добре вимішане, обгортаємо його харчовою плівкою та кладемо у холодильник на 15-20 хвилин. За цей час можна приготувати начинку для майбутнього курника.

Для цього картоплю, цибулину та куряче м'ясо подрібнюємо на якомога дрібніші кубики та перемішуємо.

Коли тісто настоїться, його треба поділити на дві частини (одна має бути більшою за іншу). Кожну частину розкачуємо і викладаємо більшу з них у форму, застелену пергаментним папером.

Далі із тіста робимо бортики та викладаємо на нього начинку. Зверху викладаємо трішки вершкового масла і накриваємо пиріг другою частиною тіста. Краї курника потрібно защипати, а посередині у ньому зробити отвір за допомогою ножа, щоб виходило повітря.

Останнім кроком потрібно змастити курник жовтком та відправити у розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 60 хвилин.

Курник готовий, смачного!

Нещодавно ми ділилися рецептом французьких тостів, від яких неможливо відірватися.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин