ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ви все життя готували пасту неправильно — ось три поширені помилки

Різне 18:39 - 03 червня 2025

Ви точно робите якусь з цих помилок під час приготування макаронів

Ви все життя готували пасту неправильно — ось три поширені помилки

Ви все життя готували пасту неправильно — ось три поширені помилки/Фото: Jean-claude Attipoe/Unsplash

Ти думаєш, що варити пасту — це просто? Виявляється, більшість із нас робить одні й ті самі помилки, через які страва втрачає смак, текстуру і весь шарм. Ми розповімо про три найпоширеніші помилки, які руйнують навіть найкращі макарони.

Ви недосолюєте воду

Додаючи макарони в киплячу воду, вони поглинають частину води під час варіння. Якщо воду не посолити, ви не отримаєте смачної пасти. Якщо вам цікаво, скільки солі слід додавати у воду, відповідь така: більше, ніж ви думаєте! Італійці сказали б вам, що вода має бути “солоною, як море”, і хоча це перебільшення, воно не так вже й далеко від істини. Більша частина солі, яку ви додаєте, втрачається у воді, тому, щоб певна частина її потрапила в макарони, вам непотрібно обмежувати себе у додаванні солі.

Ви зливаєте усю воду з макаронів

У воду для варіння макаронів додають крохмаль, який допоможе зв’язати макарони та соус і зробити соус більш шовковистим. Він також додає смаку, порівняно зі звичайною водою. Тож наступного разу, коли ви будете готувати макарони, збережіть пів склянки води з-під варених макаронів, яку потім можна використовувати в соусі для пасти.

Ви промиваєте макарони після того, як злили воду

Промивання макаронних виробів позбавить їх крохмалю, а це те, що вам потрібно, якщо ви хочете зробити свій соус надзвичайно шовковистим і смачним. Промити макарони можна лише тоді, коли ви готуєте салат з макаронами або використовуєте їх для смаження.

Раніше ми писали про те, як приготувати домашній гуляш із картоплею, як у бабусі.

Джерело: Tasty

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин