Кулінарна класика з витонченим акцентом: куряча печінка у мадері
Страва надзвичайно ніжна, вона просто тане в роті

Кулінарна класика з витонченим акцентом: куряча печінка у мадері/Фото: cuisineaz
Куряча печінка з мадерою — це запрошення у подорож витончено насичених та затишних смаків. Цей рецепт поєднує ніжність печінки з кремовістю сметани. З мадерою, культовим кріпленим вином, аромати розкриваються та гармонійно поєднуються, створюючи соус, повний характеру. У супроводі карамелізованої цибулі та приправленої свіжою петрушкою, ця страва порадує будь-який смак.
Що треба:
- Куряча печінка - 675 г
- Молоко
- Нарізана цибуля - 1
- Борошно - 100 г
- Курячий бульйон - 175 мл
- Мадейра - 100 мл
- Сметана - 90 мл
- Свіжа петрушка
- Вершкове масло - 50 г
- Сіль, чорний перець
Приготування:
Замочіть печінку в молоці на дві години та злийте молоко. Розтопіть масло на середньому вогні та обсмажте цибулю. Змішайте борошно, сіль і перець. Обваляйте в цьому курячу печінку та додайте її на сковороду з цибулею.Смажте приблизно 5 хвилин, потім додайте бульйон і мадеру і готуйте під кришкою 5 хвилин. Приправте соус до смаку.
Відкладіть печінку та уварюйте соус на сильному вогні. Зменште вогонь та додайте сметану. Повільно розігрійте печінку в соусі, прикрасьте свіжою петрушкою та одразу подавайте.
Щоб зробити курячу печінку з мадерою ще кориснішою, подумайте про заміну сметани на знежирений натуральний йогурт. Це додасть кремової текстури, зменшивши кількість калорій і жиру.
Щоб додати ще більше глибини вашій страві з курячої печінки з мадери, додайте трохи цитрусових. Вичавіть трохи апельсинового або лимонного соку безпосередньо перед подачею або додайте дрібно натерту цедру.
Раніше ми писали про те, як приготувати млинці, які здивують навіть гурманів.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!