ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Прощавай, картопляне пюре! Ця запіканка здивує навіть досвідчених кулінарів

Різне 17:01 - 16 червня 2025

Забудьте про пюре! Цей рецепт пастушого пирога з картопляними слайсами та сиром змінить ваше уявлення про домашній затишок!

Прощавай, картопляне пюре! Ця запіканка здивує навіть досвідчених кулінарів

Ця запіканка здивує навіть досвідчених кулінарів / Фото: taste

Запіканки давно стали улюбленцями на кухнях багатьох сімей, і це не дивно! Їх легко готувати, а виглядають (і на смак) вони неймовірно вражаюче. Коли ми думали про наші улюблені страви, пастуший пиріг та картопляна запіканка постійно були у фаворитах. Тому виникла ідея: чому б не поєднати ці два кулінарні хіти? Цей рецепт бере класичний пастуший пиріг і увінчує його шаром картопляних скибок, посипаних смачним чеддером. Це перетворює його на ситний сімейний хіт для буднього вечора, який обов'язково сподобається навіть найвибагливішим гурманам. До того ж його надзвичайно просто приготувати — жодного товчення картоплі!

Інгредієнти:

  • 4 (близько 800 г) картоплини, очищені
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 1 ріпчаста цибулина, дрібно нарізана
  • 1 морква, очищена, дрібно нарізана
  • 2 стебла селери, обрізані, дрібно нарізані
  • 500 г баранячого фаршу
  • 2 зубчики часнику, подрібнені
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • 200 мл пакет готового яловичого соусу
  • 2 ст. л. вустерського соусу
  • 65 г (3/4 склянки) крупно натертого сиру чеддер

Спосіб приготування:

  1. Крок 1: Відваріть картоплю у великій каструлі з киплячою водою 20 хвилин або до готовності (перевірте виделкою). Злийте воду. Дайте охолонути. Очистіть та наріжте товстими скибками.
  2. Крок 2: Тим часом розігрійте олію у великій каструлі на середньо-високому вогні. Додайте цибулю, моркву та селеру і готуйте, помішуючи, 5 хвилин або до м’якості. Додайте баранячий фарш і готуйте, розбиваючи грудочки дерев'яною ложкою, 5 хвилин або поки фарш не змінить колір. Додайте часник і томатну пасту, і готуйте, помішуючи, 2-3 хвилини або поки паста не почне змінювати колір.
  3. Крок 3: Додайте соус і вустерський соус до суміші з фаршем, доведіть до кипіння. Зменште вогонь до мінімуму і готуйте, час від часу помішуючи, 5 хвилин або поки соус трохи не загусне. Приправте. Перекладіть у жаростійку форму для запікання розміром 18 x 22 см (розмір дна).
  4. Крок 4: Розігрійте духовку на верхньому режимі гриля. На фарш викладіть скибки картоплі, злегка перекриваючи одна одну. Посипте сиром. Запікайте на грилі 5-8 хвилин або поки сир не стане золотисто-коричневим. Подавайте до столу.

Смачного!

Кавовий вибух у кожному шматочку: улюблений рецепт без випікання.

Джерело: Тaste

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин