Копчена паприка робить свою справу: цей хумус неможливо забути
Ця страва стане чудовим сніданком

Копчена паприка робить свою справу: цей хумус неможливо забути/Фото: pexels
Хумус смачний та поживний. До нього можна додавати м’ясо, овочі, салати. Вийде просто чудово.
Що треба:
- нут - 300 грамів
- оливкова олія - 50 мілілітрів
- паста з гострого перцю харісса - 2 столові ложки
- майонез - 3 столові ложки
- кунжутна паста з тахіні - 100 мілілітрів
- кмин - 1 столова ложка
- лимонний сік - 2 штуки
- зубчик часнику - 4 штуки
- листя коріандру - 1 пучок
- копчена солодка паприка - 1 щіпка
Приготування:
За день до запланованого приготування страви пересипте горошок у миску, залийте водою та залиште набухати щонайменше на 12 годин. Наступного дня злийте воду з нуту, залийте свіжою водою, додайте дрібку солі та варіть, поки горошок не стане м’яким.
Покладіть у глечик блендера горошок (залиште кілька насінин для прикраси), часник, пасту з тахіні та харісси, майонез і лимонний сік. Змішайте все до однорідної пасти. Додавання майонезу до пасти зробить її смак більш оксамитовим.
Перекладіть отриману масу в миску. Приправте кмином, подрібненою кінзою та, за потреби, дрібкою солі. Ретельно перемішайте всі інгредієнти, а потім перекладіть у миску, в якій ви будете подавати пасту.
Перед подачею збризніть хумус кількома столовими ложками оливкової олії, посипте зверху дрібкою солодкої копченої паприки та прикрасьте кількома відкладеними горошками.
Раніше ми писали про те, як приготувати голубці з іншої кулінарної галактики.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!