ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ідеальна літня вечеря: готуємо лосось з овочами та цитрусовою ноткою

Різне 15:15 - 03 червня 2025

Приготування цієї страви займе всього 20 хвилин

Ідеальна літня вечеря: готуємо лосось з овочами та цитрусовою ноткою

Рецепт лосося з овочами та цитрусовою ноткою / Фото: Morgan Hunt Glaze

Ароматний лосось, приготовлений на пательні з броколі та болгарським перцем – це ідеальний варіант для літньої вечері. Ця страва має багато переваг, серед яких користь для здоров'я та просто неймовірний ніжний смак. Також плюсом є швидкість та простота приготування – вам знадобиться всього 20 хвилин.

Деталі

Інгредієнти:

  • 2 ст. л. оливкової олії першого віджиму
  • 600 г філе лосося без шкірки, нарізаного шматочками приблизно по 2,5 см
  • 8 зубчиків часнику, тонко нарізаних
  • ¾ ч. л. солі (поділити навпіл для двох етапів приготування)
  • ½ ч. л. меленого червоного перцю (можна замінити на щіпку гострого перцю або паприки)
  • 5 склянок суцвіть броколі (приблизно 400 г)
  • 2 червоні болгарські перці, нарізані соломкою (приблизно 2 склянки)
  • 1 ст. л. води
  • 1 ч. л. тертої цедри апельсина
  • 1,5 ст. л. апельсинового соку (можна замінити лимонним або лаймовим соком)
  • 1 ст. л. соєвого соусу або тамарі з низьким вмістом солі
  • 1 ст. л. дрібно нарізаної зеленої цибулі

Спосіб приготування:

  1. Обсмажуємо лосось:
    • Розігрійте 2 ст. л. оливкової олії на великій антипригарній сковороді на середньому вогні.
    • Викладіть на сковороду шматочки лосося та половину нарізаного часнику. Посоліть і додайте мелений червоний перець.
    • Обсмажуйте без кришки, обережно перевертаючи шматочки, поки лосось не стане золотистим і повністю не приготується — приблизно 4–5 хвилин.
    • Перекладіть лосось на тарілку.
  2. Готуємо овочі:
    • На тій самій сковороді (не мийте її) викладіть броколі, болгарський перець, залишки часнику, 1 ст. л. води та дрібку. солі.
    • Накрийте кришкою і тушкуйте, періодично помішуючи, поки овочі стануть м’якими, але трохи хрусткими — приблизно 4–5 хвилин.
  3. Фінальні штрихи:
    • Додайте апельсиновий сік та соєвий соус (тамарі) до овочів, перемішайте.
    • Обережно поверніть лосось на сковороду і перемішайте або розкладіть зверху овочів.
    • Посипте тертою цедрою апельсина та зеленою цибулею перед подачею.

Також ми писали про салат, після якого не хочеться їсти годинами.

Джерело: EatingWell

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин