Ідеальна літня вечеря: готуємо лосось з овочами та цитрусовою ноткою
Приготування цієї страви займе всього 20 хвилин

Рецепт лосося з овочами та цитрусовою ноткою / Фото: Morgan Hunt Glaze
Ароматний лосось, приготовлений на пательні з броколі та болгарським перцем – це ідеальний варіант для літньої вечері. Ця страва має багато переваг, серед яких користь для здоров'я та просто неймовірний ніжний смак. Також плюсом є швидкість та простота приготування – вам знадобиться всього 20 хвилин.
Деталі
Інгредієнти:
- 2 ст. л. оливкової олії першого віджиму
- 600 г філе лосося без шкірки, нарізаного шматочками приблизно по 2,5 см
- 8 зубчиків часнику, тонко нарізаних
- ¾ ч. л. солі (поділити навпіл для двох етапів приготування)
- ½ ч. л. меленого червоного перцю (можна замінити на щіпку гострого перцю або паприки)
- 5 склянок суцвіть броколі (приблизно 400 г)
- 2 червоні болгарські перці, нарізані соломкою (приблизно 2 склянки)
- 1 ст. л. води
- 1 ч. л. тертої цедри апельсина
- 1,5 ст. л. апельсинового соку (можна замінити лимонним або лаймовим соком)
- 1 ст. л. соєвого соусу або тамарі з низьким вмістом солі
- 1 ст. л. дрібно нарізаної зеленої цибулі
Спосіб приготування:
- Обсмажуємо лосось:
- Розігрійте 2 ст. л. оливкової олії на великій антипригарній сковороді на середньому вогні.
- Викладіть на сковороду шматочки лосося та половину нарізаного часнику. Посоліть і додайте мелений червоний перець.
- Обсмажуйте без кришки, обережно перевертаючи шматочки, поки лосось не стане золотистим і повністю не приготується — приблизно 4–5 хвилин.
- Перекладіть лосось на тарілку.
- Готуємо овочі:
- На тій самій сковороді (не мийте її) викладіть броколі, болгарський перець, залишки часнику, 1 ст. л. води та дрібку. солі.
- Накрийте кришкою і тушкуйте, періодично помішуючи, поки овочі стануть м’якими, але трохи хрусткими — приблизно 4–5 хвилин.
- Фінальні штрихи:
- Додайте апельсиновий сік та соєвий соус (тамарі) до овочів, перемішайте.
- Обережно поверніть лосось на сковороду і перемішайте або розкладіть зверху овочів.
- Посипте тертою цедрою апельсина та зеленою цибулею перед подачею.
Також ми писали про салат, після якого не хочеться їсти годинами.
Джерело:
EatingWell
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні