ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Страва, яку можна приготувати заздалегідь, щоб зекономити час і гроші (День 4)

Різне 16:23 - 10 червня 2025

Філо-пиріжки зі шпинатом і рікотою

Є опис рецепту та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін

Є опис рецепту та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін

Тиждень ідей для страв, які можна приготувати заздалегідь, щоб зекономити час і гроші. Ваша підготовка їжі на тиждень стане значно простішою з цими швидкими, бюджетними рецептами. Усе в цьому плані харчування готується за 45 хвилин або менше й неодмінно сподобається всієї родині. Бонус: ці страви можна використовувати як вечерю та наповнювач для ланч-боксу дітей на наступний день. Вони також ідеально підходять як залишки або попередньо приготовлені страви для офісу. Прощавайте, дорогі обіди!

День 4 – Філо-пиріжки зі шпинатом і рікотою

Спробуйте цей вегетаріанський пиріг зі шпинатом і рікотою як легку страву для середини тижня.

Інгредієнти:

  • Олія-спрей оливкова для приготування
  • 75 г молодого шпинату
  • 3/4 ч. л. сушеної пряної суміші
  • 4 листи тіста філо
  • 100 г свіжої рікоти, розкришеної
  • 2 яйця, злегка збиті
  • 1/2 склянки молока
  • 50 г фети, розкришеної
  • 1 ст. л. гарбузового насіння
  • Мікс салату для подачі

Готуємо: Крок 1

Змастіть велику сковороду олією. Розігрійте на середньому вогні. Додайте шпинат і ½ чайної ложки пряної суміші. Готуйте 1 хвилину або доки шпинат не зів'яне. Відкладіть остигати.

Крок 2

Тим часом розігрійте духовку до 200°C/180°C з конвекцією. Злегка змастіть олією 4 отвори у формі для кексів з антипригарним покриттям на 6 отворів, розрахованих на ¾ склянки. Змастіть 1 лист філо олією. Складіть навпіл уздовж. Розріжте навпіл поперек. Покладіть шматки філо один на одного, щоб утворити хрест. Втисніть у 1 отвір підготовленої форми, злегка присборивши краї тіста. Повторіть з рештою тіста філо.

Крок 3

Змішайте суміш шпинату, рікоту, яйце, молоко й ¾ фети в мисці. Приправте сіллю та перцем. Розподіліть суміш між формами з тістом. Змішайте гарбузове насіння і решту пряної суміші та фети в окремій мисці. Посипте начинку.

Крок 4

Випікайте 20–25 хвилин або доки начинка не стане щільною, а тісто – золотистим. Подавайте з салатом.

Страва, яку можна приготувати заздалегідь, щоб зекономити час і гроші (День 2).

Джерело: taste

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин