ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

"Сніданок чемпіонів": Сирники з ваніллю та апельсиновим соусом

Різне 13:28 - 15 червня 2025

Чудові сирники на сніданок

"Сніданок чемпіонів": Сирники з ваніллю та апельсиновим соусом

"Сніданок чемпіонів": Сирники з ваніллю та апельсиновим соусом / Фото: dishmagazine.com

Почати день смачно – значить виграти перший раунд! "Сніданок чемпіонів" – це ніжні сирники з ароматом ванілі, доповнені яскравим апельсиновим соусом. Вони не лише зарядять енергією, а й подарують гарний настрій навіть у похмурий ранок.

Інгредієнти:

Для сирників:

  • Сир домашній – 500 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 2-3 ст. л.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Манка – 2 ст. л.
  • Борошно – 2-3 ст. л. (плюс трохи для обкачування)
  • Щіпка солі
  • Олія – для смаження

Для апельсинового соусу:

  • Сік одного великого апельсина
  • Цедра з ½ апельсина
  • Мед або цукор – 1-2 ч. л.
  • Крохмаль – 1 ч. л.
  • Вода – 50 мл

Покроковий рецепт:

1. Підготовка сиру:
Збийте сир у мисці виделкою або блендером до однорідності. Додайте яйця, цукор, ванільний цукор, щіпку солі, манку та борошно. Замісіть м’яке, трохи липке тісто. Дайте йому постояти 10-15 хвилин, щоб манка набухла.

2. Формування сирників:
Змочуючи руки водою, сформуйте круглі сирники. Обкачайте кожен у борошні.

3. Смаження:
Обсмажуйте сирники на середньому вогні з обох боків до золотистої скоринки (по 3-4 хв з кожного боку), потім накрийте кришкою й потримайте ще 2 хвилини для м’якості.

4. Апельсиновий соус:
Змішайте апельсиновий сік, цедру, мед (або цукор), воду та крохмаль. Поставте на середній вогонь і, постійно помішуючи, доведіть до загустіння. Зніміть з вогню і дайте трохи охолонути.

5. Подача:
Полийте теплі сирники апельсиновим соусом. За бажанням прикрасьте м’ятою чи шматочками апельсина.

Щоб зробити страву ще кориснішою – використовуйте знежирений сир та замініть цукор на стевію або бананове пюре.

Джерело: МЕТА

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин