ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Кавовий вибух у кожному шматочку: улюблений рецепт без випікання

Різне 15:05 - 16 червня 2025

Сирно-кавовий торт, який не потребує духовки

 Кавовий вибух у кожному шматочку: улюблений рецепт без випікання

Кавовий вибух у кожному шматочку: улюблений рецепт без випікання / Фото: Freepik

Цей тирамісу-чізкейк без випічки має насичений і кремовий смак, з шарами просочених кавою бісквітів і какао-порошку. Ідеальний для любителів кави.

Вам знадобиться:

  • 1 склянка окропу
  • 2 столові ложки розчинної еспресо-кави, розділені
  • 6 столових ложок кавового лікеру, розділені
  • 2 упаковки сиру маскарпоне, розм'якшеного
  • 2 упаковки вершкового сиру, розм'якшеного
  • 1 склянка цукрової пудри
  • 1/4 чайної ложки солі
  • 1 столова ложка ванільного екстракту
  • 1 упаковка хрусткого італійського печива savoiardi, розділені
  • 1 склянка нарізаних мигдальних горіхів, підсмажених
  • 2 столові ложки білого цукру
  • 1/3 склянки розтопленого масла
  • 2 склянки вершків для збивання
  • несолодкий какао-порошок для присипання, за потреби
  • 12 шоколадних кавових зерен

Спосіб приготування:

  1. Зберіть усі інгредієнти.
  2. Налийте окріп у невелику миску і розмішайте 1 столову ложку розчинної кави еспресо, поки вона не розчиниться. Відставте і дайте охолонути до кімнатної температури, 30 хвилин. Коли охолоне, додайте 2 столові ложки кавового лікеру. Ви будете використовувати цю суміш для замочування печива для начинки.
  3. Тим часом для начинки збийте маскарпоне і вершковий сир у великій мисці за допомогою електричного міксера на середній швидкості до однорідної маси. Додайте цукрову пудру, 1 столову ложку розчинної еспресо-кави, що залишилася, і сіль, збиваючи до однорідності. Додайте ваніль і решту 4 столових ложки кавового лікеру. Накрийте миску і поставте в холодильник на 30 хвилин.
  4. Для приготування основи змішайте 12 печив, мигдаль і білий цукор у кухонному комбайні. Подрібніть до дрібної крихти. Вийміть суміш з кухонного комбайна. Додайте масло і перемішайте, поки суміш не стане вологою.
  5. Рівномірно викладіть крихту на дно форми для випічки. Поставте форму в морозилку на 15 хвилин, щоб суміш застигла.
  6. Збийте вершки у великій мисці за допомогою електричного міксера, поки вони не утворять жорсткі піки.
  7. Додайте чверть збитих вершків до начинки, щоб вона стала легшою. Додайте решту збитих вершків до начинки і перемішайте до однорідності.Розподіліть половину начинки по коржу.
  8. Занурте решту печива по одному в кавову суміш, щоб покрити їх, приблизно на 1 секунду. Вони швидко розм'якнуть і легко ламатимуться. Покладіть їх поверх начинки, ламаючи за потреби. Розподіліть решту начинки рівномірно по печиву.
  9. Накрийте і охолодіть в холодильнику від 6 годин до ночі.
  10. Рясно посипте сирник какао-порошком. Розпушіть боки форми тонкою лопаткою. Зніміть боки форми. Прикрасьте кожен шматочок шоколадною кавовою зерниною.

Нещодавно ми ділилися рецептом французького тосту.

Джерело: Allrecipes

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин