ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Сирник "Жираф" або "Корівка": насолода для очей та шлунку

Різне 18:30 - 11 травня 2025

Стане вашим сімейним рецептом

Сирник "Жираф" або "Корівка": насолода для очей та шлунку

Сирник "Жираф" або "Корівка"/Фото: скрін

Готуємо найсмачніший рецепт сирного пирога під назвою "Жираф" або "Корівка". Назва пирога виникла через його зовнішній вигляд, точніше через його верхню плямисту поверхню. В основі сирного пирога розсипчасте пісочне тісто з додаванням какао, а всередині найсмачніша сирна начинка!

Інгредієнти:

  • 200 г м’якого вершкового масла
  • 150 г цукру
  • 1 яйце
  • 300 г борошна
  • 1,5 ч.л розпушувача
  • 2 ст.л какао

Начинка:

  • 200 г цукру
  • 500 г домашнього сиру
  • 300 г сметани
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 3 ст.л з гіркою крохмалю (або пачка ванільного пудингу)
  • 3 яйця

Готуємо тісто. М'яке масло розтерти з цукром. Додати яйце, перемішати.

Додати борошно, какао, розпушувач (або гашену соду), замістити тісто і сформувати руками колобок.

Від колобка відокремити четверту частину, відкласти. Решту тіста викласти у форму (25 см у діаметрі), руками розподілити його по дну і сформувати досить високі борти. Поставити форму з тістом і шматочок тіста в холодильник на 30 хвилин.

Готуємо начинку. У глибоку ємність покласти сир, сметану, цукор, крохмаль, ванілін, яйця. Збити міксером в однорідну масу.

Влити начинку у форму із тістом.

Відкладений шматочок тіста порвати на невеликі шматочки тіста. Сформувати плоскі коржики та викласти поверх начинки. Поставити в розігріту до 180°C духовку. Випікати 50 хвилин.

Тане у роті: соковитий шашлик та ідеальний маринад

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин