Сирник "Жираф" або "Корівка": насолода для очей та шлунку
Стане вашим сімейним рецептом

Сирник "Жираф" або "Корівка"/Фото: скрін
Готуємо найсмачніший рецепт сирного пирога під назвою "Жираф" або "Корівка". Назва пирога виникла через його зовнішній вигляд, точніше через його верхню плямисту поверхню. В основі сирного пирога розсипчасте пісочне тісто з додаванням какао, а всередині найсмачніша сирна начинка!
Інгредієнти:
- 200 г м’якого вершкового масла
- 150 г цукру
- 1 яйце
- 300 г борошна
- 1,5 ч.л розпушувача
- 2 ст.л какао
Начинка:
- 200 г цукру
- 500 г домашнього сиру
- 300 г сметани
- 1 пакетик ванільного цукру
- 3 ст.л з гіркою крохмалю (або пачка ванільного пудингу)
- 3 яйця
Готуємо тісто. М'яке масло розтерти з цукром. Додати яйце, перемішати.
Додати борошно, какао, розпушувач (або гашену соду), замістити тісто і сформувати руками колобок.
Від колобка відокремити четверту частину, відкласти. Решту тіста викласти у форму (25 см у діаметрі), руками розподілити його по дну і сформувати досить високі борти. Поставити форму з тістом і шматочок тіста в холодильник на 30 хвилин.
Готуємо начинку. У глибоку ємність покласти сир, сметану, цукор, крохмаль, ванілін, яйця. Збити міксером в однорідну масу.
Влити начинку у форму із тістом.
Відкладений шматочок тіста порвати на невеликі шматочки тіста. Сформувати плоскі коржики та викласти поверх начинки. Поставити в розігріту до 180°C духовку. Випікати 50 хвилин.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!