ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Коли класика зустрічає кольорову революцію – "синій" борщ із куркою та фіолетовою капустою

Різне 11:00 - 10 травня 2025

Рецепт борщу з фіолетової капусти

Коли класика зустрічає кольорову революцію – "синій" борщ із куркою та фіолетовою капустою

Коли класика зустрічає кольорову революцію – "синій" борщ із куркою та фіолетовою капустою / Фото: Сookpad

Цей яскравий і незвичний варіант борщу здивує не лише кольором, а й смаком. Синя капуста в поєднанні з квасолею та куркою створює насичену, поживну страву, яка стане чудовою альтернативою класичному рецепту.

Інгредієнти (на 5 порцій):

  • Куряче м’ясо – 200 г;

  • Квасоля в томаті – 250 г;

  • Буряк – 1 середній;

  • Морква – 1 середня;

  • Цибуля – 1 середня;

  • Картопля – 1 велика;

  • Синя (фіолетова) капуста – приблизно 400 г;

  • Лавровий лист – 1–2 шт;

  • Сіль – за смаком;

  • Вода – для бульйону.

Приготування (приблизно 1 година):

1. Відваріть куряче м’ясо з лавровим листом до готовності. Після цього м’ясо можна дістати, а бульйон залишити.

2. Підготуйте овочі:

  • Моркву і буряк натріть на великій терці.
  • Цибулю та картоплю наріжте кубиком.
  • Синю капусту нашинкуйте не надто тонко.

3. У бульйон додайте всі овочі, посоліть, накрийте кришкою й варіть приблизно 30 хвилин на середньому вогні.

4. Додайте квасолю в томаті, перемішайте, проваріть ще 5–7 хвилин.

5. За бажанням, м’ясо наріжте шматочками й поверніть у борщ перед подачею.

Смачного!

Цей борщ не лише смачний, а й візуально ефектний – справжній колірний вибух на тарілці.

Читайте також: Пиріжки, що пахнуть дитинством: ніжні всередині – рум’яні ззовні.

Джерело: Сookpad

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин