Секрет ідеального лимонного курду: простий рецепт яскравого смаку
Це ніжний крем з шовковистою текстурою, який доповнить будь-який десерт

Лимонна насолода своїми руками: рецепт ніжного та ароматного домашнього курду/Фото: кадр з відео
Цей домашній лимонний курд має шовковисту гладку текстуру і солодкий та одночасно терпкий лимонний смак. Насолоджуйтеся ними з булочками, морозивом або іншими десертами.
Цей домашній лимонний курд такий смачний, що ви захочете їсти його ложкою. Він насичений, солодкий і чудово терпкий, з яскравим цитрусовим смаком. Уявіть, якби верх лимонного батончика або середина лимонного безе-пирога стали гладкою та кремовою пастою. Ось такий лимонний курд.
Рецепт лимонного курду: інгредієнти
- 80 г вершкового масла
- 450 г лимонів
- 225 г цукру
- 4 яйця
- 1 яєчний жовток
Спосіб приготування лимонного курду:
- З лимонів зріжте тонкий шар цедри за допомогою терки та вичавить сік за допомогою виделки або цитрус-преса. Процідіть сік через дрібне сито. Соку має вийти близько 150 мл.
- Розтопить масло на водяній бані, а коли воно розтане, додайте цедру і цукор. Добре перемішайте.
- У глибокій мисці з'єднайте яйця і яєчні жовтки. Перемішуємо суміш до однорідної консистенції за допомогою віночка. Влийте яйця в масляно-цукрову суміш.
- Перемішайте і додайте лимонний сік. Поставте миску на водяну баню і заваріть крем, постійно помішуючи. Варіть крем, поки він не загусне і не набуде консистенції густої сметани. Розкладіть гарячий крем в звичайні або попередньо стерилізовані банки.
Здавалося б, чим ще можна здивувати світ сніданків? Але кулінарні експерименти не стоять на місці! Так-так, ви не помилилися. Тоненька тортилья занурюється в яєчну суміш із кленовим сиропом (а для особливої ніжності можна додати трохи молока чи вершків) і обсмажується на сковороді до апетитної золотистої скоринки. Результат? Щось середнє між французьким тостом і ніжним крепом — французькі тости-крепи!
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!