ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Вечеря, від якої не погладшаєш: готуємо салат з нутом, лавашем, фетою і лимонною заправкою

Різне 14:18 - 08 травня 2025

Корисний, хрусткий і поживний — цей салат легко стане вашим улюбленим весняним рецептом

Вечеря, від якої не погладшаєш: готуємо салат з нутом, лавашем, фетою і лимонною заправкою

Рецепт салату з нутом, лавашем, фетою та лимонною заправкою / Фото: freepik

“Що приготувати таке, щоб не погладшати?” – це питання турбує багатьох і подібні роздуми можуть затягнутися. Для того, щоб ви не витрачали зайвий час, пропонуємо перейти ближче до справи та ознайомитися з цікавим весняним рецептом.

Деталі

Салат зі свіжими овочами, нутом, лавашем і лимонною заправкою – ідеальний варіант для легкої весняної вечері. Лише одна тарілка з цим салатиком може замінити одразу кілька страв, адже тут все, що треба для організму: білки з нуту, корисні жири з оливкової олії, клітковина зі свіжих овочів та ароматна зелень для детоксу. До того ж лимонна заправка не лише освіжає смак, а й стимулює травлення, роблячи цей салат не просто смачним, а ще й функціональним.

Інгредієнти:

  • 1 банка нуту (приблизно 400 г)
  • ¼ склянки дрібно нарізаної червоної цибулі
  • 2 столові ложки червоного винного оцту
  • Дрібка солі (краще морської або кам’яної)
  • 2 круглі лаваші або піти
  • Сік одного лимона (приблизно 2 столові ложки)
  • 1 чайна ложка меду
  • Пів склянки оливкової олії
  • 4 невеликі огірки
  • 2 редиски
  • 1 склянка помідорів чері
  • Мікс салатної зелені (близько 100–120 г)
  • 100 г фети або бринзи
  • За бажанням: спеції та свіже листя м’яти

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 175 °C.
  2. У великій мисці змішайте нут та червону цибулю. Додайте оцет і дрібку солі. Перемішайте й залиште маринуватись.
  3. Лаваш порвіть на шматочки розміром з один укус і викладіть на деко.
  4. Підсушіть лаваш у духовці 10 хвилин до хрумкої скоринки. Потім дайте йому охолонути.
  5. Приготуйте заправку: у невеликій мисці збийте сік лимона, мед і дрібку солі. Повільно додайте оливкову олію, збиваючи до однорідності.
  6. Підготуйте овочі: огірки наріжте півмісяцями, редиску – кружальцями, помідори – навпіл. Додайте всі овочі до миски з нутом і добре перемішайте.
  7. Додайте підсушений лаваш, полийте заправкою. Потім додайте мікс салату і спеції за бажанням та добре перемішайте.
  8. Додайте сир та акуратно перемішайте ще раз.

Смачного!

Також ми розповідали, як приготувати легкий песто з курки та овочів.

Джерело: real simple

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин