Вечеря, від якої не погладшаєш: готуємо салат з нутом, лавашем, фетою і лимонною заправкою
Корисний, хрусткий і поживний — цей салат легко стане вашим улюбленим весняним рецептом

Рецепт салату з нутом, лавашем, фетою та лимонною заправкою / Фото: freepik
“Що приготувати таке, щоб не погладшати?” – це питання турбує багатьох і подібні роздуми можуть затягнутися. Для того, щоб ви не витрачали зайвий час, пропонуємо перейти ближче до справи та ознайомитися з цікавим весняним рецептом.
Деталі
Салат зі свіжими овочами, нутом, лавашем і лимонною заправкою – ідеальний варіант для легкої весняної вечері. Лише одна тарілка з цим салатиком може замінити одразу кілька страв, адже тут все, що треба для організму: білки з нуту, корисні жири з оливкової олії, клітковина зі свіжих овочів та ароматна зелень для детоксу. До того ж лимонна заправка не лише освіжає смак, а й стимулює травлення, роблячи цей салат не просто смачним, а ще й функціональним.
Інгредієнти:
- 1 банка нуту (приблизно 400 г)
- ¼ склянки дрібно нарізаної червоної цибулі
- 2 столові ложки червоного винного оцту
- Дрібка солі (краще морської або кам’яної)
- 2 круглі лаваші або піти
- Сік одного лимона (приблизно 2 столові ложки)
- 1 чайна ложка меду
- Пів склянки оливкової олії
- 4 невеликі огірки
- 2 редиски
- 1 склянка помідорів чері
- Мікс салатної зелені (близько 100–120 г)
- 100 г фети або бринзи
- За бажанням: спеції та свіже листя м’яти
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 175 °C.
- У великій мисці змішайте нут та червону цибулю. Додайте оцет і дрібку солі. Перемішайте й залиште маринуватись.
- Лаваш порвіть на шматочки розміром з один укус і викладіть на деко.
- Підсушіть лаваш у духовці 10 хвилин до хрумкої скоринки. Потім дайте йому охолонути.
- Приготуйте заправку: у невеликій мисці збийте сік лимона, мед і дрібку солі. Повільно додайте оливкову олію, збиваючи до однорідності.
- Підготуйте овочі: огірки наріжте півмісяцями, редиску – кружальцями, помідори – навпіл. Додайте всі овочі до миски з нутом і добре перемішайте.
- Додайте підсушений лаваш, полийте заправкою. Потім додайте мікс салату і спеції за бажанням та добре перемішайте.
- Додайте сир та акуратно перемішайте ще раз.
Смачного!
Також ми розповідали, як приготувати легкий песто з курки та овочів.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!