Оливки, цибуля і трохи магії: як зробити з молодої картоплі гастрошедевр
З мінімуму інгредієнтів можна створити максимум вражень

Оливки, цибуля і трохи магії: як зробити з молодої картоплі гастрошедевр/Фото: przepis.pl
Молода картопля смачна сама по собі. Якщо ж поєднати її з правильними продуктами, то вона стає неперевершеною. Їсти таку картопельку можна з м’ясом, рибою, салатом. До неї легко підібрати соус, а найкраще спробувати всі по черзі і обрати найкращий на ваш смак.
Що треба:
- молода картопля - 1 кілограм
- Приправа для грильованих овочів - 2 столові ложки
- чорні оливки - 1 упаковка
- зубчики часнику - 5 штук
- цибуля-шалот - 4 штуки
- оливкова олія - 60 мілілітрів
Приготування:
Ретельно помийте картоплю, висушіть її та покладіть цілою ( або розріжте навпіл, якщо вам так більше подобається) у миску. Додайте зціджені оливки, цілі зубчики часнику та розрізану навпіл цибулю-шалот. Влийте оливкову олію, додайте приправу і ретельно перемішайте.
Перекладіть вміст миски у форму для запікання та випікайте при температурі 180 °C протягом 40 хвилин. Після випікання перекладіть картоплю та решту інгредієнтів і соус, що утворився під час випікання, на тарілку. Подавайте окремо або як гарнір до м'яса та риби.
Можна посипати картоплю улюбленою подрібненою зеленню. Так вона вийде не лише смачна, а й гарна та з цікавим ароматом.
Молода картопля з оливками може бути святковою стравою. Вона обов’язково сподобається, крім того, страву легко прикрасити, зробити незвичайною, креативною, особливою.
Раніше ми писали про те, як приготувати фрикадельки по-балканськи.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!