Літня кабачкова лазанья: смакуйте легкість без макаронів
Новий погляд на улюблену страву без пасти

Приготуйте цю літню лазанью: замініть макарони на кабачок – і насолоджуйтеся/Фото: кадр з відео
Набридла звичайна лазанья? Хочете спробувати щось нове, легше та не менш смачне? Цей рецепт — саме те, що вам потрібно!
Рецепт літньої лазаньї зберігає улюблені смаки, але робить цю страву значно кориснішою, замінивши частину традиційної локшини на тонкі скибочки кабачка. Ви будете приємно здивовані, наскільки чудово кабачок інтегрується у страву, додаючи їй свіжості та ніжності, не обтяжуючи калоріями.
Рецепт кабачкової лазаньї: інгредієнти
- Кабачок 2 шт
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Цибуля1 шт.
- Часник 5 зубчиків
- Фарш свинячо-яловичий 0.5 кг
- Італійські трави 2-3 ч. л.
- Сіль за смаком
- Цуко 0.5 ч. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Томатна паста 1 ст. л.
- Лавровий лист 1-2 шт.
- Помідори у власному соку 400-500 г
- Сметана 400 г
- Сир твердий 300 г
- Яйця 1 шт.
- Петрушка 0.5 пучка
Спосіб приготування кабачкової лазаньї:
- Нарізаємо кабачки тонкими стрічками ножем, або використовуємо картоплечистку. Після чого посипаємо їх сіллю, складаємо в глибоке блюдо і залишаємо на годину.
- Дрібно нарізуємо цибулю і обсмажуємо її на сковороді з двома ложками рослинної олії. Коли цибуля пустить сік, засипаємо фарш і також обсмажуємо його.
- За смаком додаємо сіль, перець та італійські трави.
- Вливаємо помідори у власному соку. Додаємо часник і лавровий лист.
- Тим часом дістаємо кабачки з соку, який стік із них, ретельно промиваємо водою і просушуємо серветкою.
- В окрему ємність виливаємо сметану, яйце, петрушку і частину сиру. Солимо за смаком.
- На дно кладемо частину нашого готового соусу зі сметани і сиру, після чого викладаємо кабачки і висипаємо фарш.
- На фарш знову викладаємо соус. Повторюємо такі дії, поки не закінчиться начинка. Після чого посипаємо сиром.
- Запікаємо в духовці при 180 градусах 40-60 хвилин до золотистого кольору. Смачного!
Лечо з кабачків поєднує ніжність основного інгредієнту, солодкість перцю та томатну насиченість. В цій страві всі інгредієнти поєднуються просто ідеально, гармонія відчувається в кожній ложці.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!