Квас, що бадьорить: імбир + лимон = вибух смаку!
Рецепт літнього напою

Квас, що бадьорить: імбир + лимон = вибух смаку! / Фото: УНІАН
Простий і смачний рецепт домашнього квасу з лимоном та імбиром – освіжаючий напій, який легко приготувати навіть уперше.
Інгредієнти:
- Вода – 3 л;
- Свіжий корінь імбиру – 30 г;
- Лимон – 1 шт.;
- Цукор – 1 склянка;
- Сухі дріжджі – 1 ч.л.;
- Ізюм (родзинки) – 40 г.
Спосіб приготування:
- Лимон розріж навпіл. З однієї половини зніми цедру, а з обох – вичави сік.
- Імбир очисти і натри на дрібній тертці.
- У каструлі закип’яти 3 літри води з цукром, лимонним соком, цедрою та імбиром. Потім зніми з вогню і дай охолонути до температури близько 35–37°C.
- Розчини дріжджі у склянці теплої води (такої ж температури) і додай до охолодженого напою. Добре перемішай.
- Накрий ємність марлею або рушником і залиш у теплому місці на 2 доби (48 годин).
- Після цього проціди квас через сито, розлий у банки або пластикові пляшки, у кожну кинь кілька родзинок
- Закрий ємності кришками і постав у прохолодне темне місце ще на 2 доби.
Готово! Такий квас має приємну пряність від імбиру, легку кислинку лимона й натуральну газованість. Смачно й освіжає!
Читайте також: Лінивий гурман оцінить: ароматний кокосовий каррі з сочевицею, який не потребує години на кухні.
Джерело:
УНІАН Рецепти
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні