І смачно, і красиво: готуємо ідеальну закуску
Ці барвисті морквяні тарти з рікоттою нікого не залишать байдужим

І смачно, і красиво: готуємо ідеальну закуску/Фото: Kitchen Stories
Цей легкий, але красивий рецепт морквяного тарта точно вразить ваших гостей. Він готується з простого мороженого листкового тіста. Зіркою цієї страви є скромна, але барвиста морква, покрита гострою глазур’ю з кленового сиропу. Це одна з тих закусок, які не просто чудово смакують, а й прекрасно виглядають.
Інгредієнти
- 1 кг моркви (закуска буде симпатичнішою, якщо ви роздобудете моркву різних кольорів: фіолетову, помаранчеву, білу, жовту)
- 1 лист листкового тіста
- 1 лимон
- 1 цибуля шалот
- 1 ст.л вершкового масла
- 2 ст.л кленового сиропу
- 1 ч.л пластівців перцю чилі
- 250 г сир Рікотта
- 20 г кедрових горіхів
- 15 г кріп
- 1 пучок петрушку
- сіль
- перець
- олія
Спосіб приготування
- Розігрійте духовку до 200°C. Розріжте моркву уздовж навпіл або на четвертинки, залежно від товщини. Зніміть цедру з лимона, а потім розріжте його навпіл. Шалот наріжте дрібними кільцями.
- Розігрійте трохи олії у великій сковороді на середньому вогні та обсмажте моркву приблизно 10 хв. Потім додайте кільця цибулі-шалот і смажте приблизно 3 хв. Потім додайте сік половини лимона. Додайте масло, кленовий сироп і пластівці чилі. Тушкуйте приблизно 3–5 хв до глазурування моркви.
- У невеликій мисці змішайте рікотту з цедрою лимона. Приправте сіллю і перцем за смаком. Розкачайте листкове тісто на деко, застелене пергаментним папером, і змажте рікоттою. Залиште поля шириною приблизно 1,5 см.
- Викладіть моркву в один шар поверх рікотти. Випікайте тарт у духовці приблизно 15 хв поки листкове тісто не підрум’яниться, а морква не стане досить м’якою. Потім викладіть кедрові горіхи на тарт і запікайте ще 5-8 хв або поки горіхи не стануть золотисто-коричневими.
- Тим часом крупно наріжте кріп і петрушку. Вийміть тарт з духовки й прикрасьте подрібненою зеленню. Наріжте і насолоджуйтесь!
Салат, що повертає у дитинство: бабусин рецепт з 5 інгредієнтів підкорює серця.
Джерело:
Kitchen Stories
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні