"Сонце в тарілці": Літній салат з персиками, фетою та м’ятою
Вишукана та доволі цікава страва

"Сонце в тарілці": Літній салат з персиками, фетою та м’ятою / Фото: odnaminyta.com
Якщо ви мрієте про легкий, але водночас вишуканий обід чи вечерю влітку, цей салат стане справжнім порятунком у спеку. Поєднання солодких персиків, солонуватої фети, свіжої м’яти та хрусткого листя салату – це справжній гастрономічний релакс. А додайте до цього ще й кубики льоду – і отримаєте не просто салат, а кулінарний кул-бустер!
Деталі
Інгредієнти (на 2 порції):
- Стиглі персики – 2 шт.
- Фета (або сир бринзового типу) – 100 г
- Листя салату (айсберг, ромейн або мікс) – 1 великий пучок
- Свіжа м’ята – 6-8 листочків
- Оливкова олія – 2 ст. л.
- Мед – 1 ч. л.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Лід у кубиках – 4-5 шт. (опціонально, але дуже бажано)
- Сіль і свіжомелений перець – за смаком
Як приготувати:
- Підготовка овочів і фруктів:
Персики помийте й наріжте тонкими скибками. Якщо шкірка тверда – її можна зняти. Листя салату промийте та замочіть у холодній воді з кубиками льоду на 10 хвилин – так воно буде хрумким, немов щойно з грядки! - Збір салату:
Дістаньте салат, злегка обсушіть. У великій мисці змішайте листя, персики, поламані шматочки фети й дрібно нарвану м’яту. - Заправка:
У невеликій мисці збийте виделкою оливкову олію, лимонний сік, мед, сіль і перець до легкої емульсії. - Фінальний штрих:
Полийте салат заправкою перед подачею. За бажанням – покладіть у тарілку кілька кубиків льоду, щоб страва довше залишалась холодною. Подавати одразу!
Цей салат ідеально пасує до келиха білого вина або охолодженого лимонаду. А ще – чудово виглядає на фото, якщо плануєте поділитися своїм обідом в Instagram.
Читайте також: Неймовірний рецепт курки з оливками та лимоном – пальчики оближеш.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!