ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Монстр-фрикадельки в соусі маринара: ситна вечеря для всієї родини

Різне 20:15 - 29 травня 2025

Розкриваємо секрет ідеальних великих мітболів

Монстр-фрикадельки в соусі маринара: ситна вечеря для всієї родини

Монстр-фрикадельки в соусі маринара / Фото: freepik

Якщо ви шукаєте ідеальне доповнення до будь-якого гарніру, фрикадельки – ідеальний варіант, а особливо якщо їх зробити гігантського розміру. Американці вже прозвали ці мітболи справжніми монстрами, тому настав час і вам спробувати цей рецепт.

Деталі

Для того, щоб приготувати ідеальні ніжні та не пересушені фрикадельки, важливо дотримуватись кількох простих правил: не перемішуйте м'ясо надто довго, використовуйте суміш свинячого та яловичого фаршу для соковитості, а також обов’язково додайте тертий пармезан і свіжу петрушку для глибшого смаку. Запікання у соусі маринара допоможе зберегти соковитість усередині, а ароматна заливка з томатів, часнику, базиліку й орегано зробить страву справді незабутньою.

Інгредієнти (на 8 порцій):

Для фрикадельок:

  • 450 г яловичого фаршу
  • 450 г свинячого фаршу
  • 2 ч. л. солі (краще великої морської або кошерної)
  • 1 ч. л. свіжозмеленого чорного перцю
  • ½ головки жовтої цибулі, дрібно нарізаної
  • 1 велике яйце
  • 4 зубчики часнику, подрібнені
  • 1 склянка тертого пармезану
  • ½ склянки панірувальних сухарів
  • ¼ склянки подрібненої свіжої петрушки
  • Оливкова олія для змащування

Для соусу маринара:

  • ¼ склянки оливкової олії
  • 1 невелика жовта цибулина, дрібно нарізана
  • 4 зубчики часнику, подрібнені
  • 3 банки подрібнених томатів (по 400 г)
  • 1 склянка води
  • 1 склянка свіжого листя базиліка
  • 2 ч. л. сушеного орегано
  • Сіль, перець – до смаку
  • Щіпка гострого червоного перцю (за бажанням)

Для подачі:

  • Відварена паста (спагеті, букатіні тощо)
  • Додатково тертий пармезан

Спосіб приготування:

Крок 1: Формуємо фрикадельки

  1. Розігрійте духовку до 220°C.
  2. У великій мисці змішайте яловичий і свинячий фарш, сіль, перець, цибулю, яйце, часник, пармезан, сухарі та петрушку.
  3. Обережно перемішайте руками або силіконовою лопаткою до однорідної маси. Не перемішуйте надто довго, щоб м’ясо залишилось м’яким.
  4. Розділіть суміш на 4 великі частини (приблизно по 330 г) і сформуйте кулі.
  5. Викладіть на деко, злегка змащене оливковою олією, та запікайте 15 хвилин — до легкого рум’янцю.

Крок 2: Готуємо соус

  1. У великій глибокій сковороді або жаростійкому сотейнику нагрійте олію на середньому вогні.
  2. Додайте цибулю й часник. Смажте до м’якості — приблизно 7 хвилин.
  3. Влийте подрібнені томати та воду. Додайте базилік, орегано, сіль, перець і червоний перець.
  4. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і тушкуйте 10 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 3: Збираємо все разом

  1. Зменшіть температуру духовки до 160°C.
  2. Перекладіть запечені фрикадельки в соус, полийте зверху соусом.
  3. Накрийте кришкою або фольгою й запікайте ще 30 хвилин, поки фрикадельки не стануть повністю готовими (внутрішня температура — 74°C).

Крок 4: Подача

Подавайте фрикадельки з улюбленою пастою, рясно поливши соусом і посипавши тертим пармезаном. Можна прикрасити свіжим базиліком.

Порада: фрикадельки можна сформувати заздалегідь і зберігати в холодильнику до доби або заморозити до 1 місяця.

Також ми розповідали, як приготувати ситне ковбасне рагу з пастою.

Джерело: Delish

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин