Неймовірно густий, ароматний і ситний: гороховий суп, який готується сам
Рецепт, який зігріває душу

Неймовірно густий, ароматний і ситний: гороховий суп, який готується сам / Фото: Freepik
Рецепт класичного горохового супу на всі часи.
Вам знадобиться:
- 2 з чвертю склянки сушеного гороху, добре промитого
- 2 літри холодної води, плюс ще за потреби
- 1 кістка шинки
- 2 цибулини, тонко нарізані
- пів чайної ложки солі
- чверть чайної ложки чорного меленого перцю
- 1 щіпка сушеного майорану
- 3 стебла селери, нарізані
- 3 морквини, нарізані
- 1 картопля, нарізана кубиками
Спосіб приготування
- Помістіть горох у велику каструлю і залийте кількома сантиметрами холодної води. Залиште на 1 годину або на ніч. Злийте воду, промийте і поверніть горох у каструлю.
- Додайте 2 літри холодної води, кістку шинки, цибулю, сіль, перець і майоран у каструлю. Накрийте кришкою, доведіть до кипіння і варіть півтори години, періодично помішуючи.
- Видаліть кістку шинки. Відріжте м'ясо, наріжте кубиками і поверніть м'ясо в суп.
- Додайте селеру, моркву та картоплю.
- Варіть повільно, без кришки, поки овочі не стануть м'якими, приблизно 30-40 хвилин.
Нещодавно ми ділилися рецептом вечері, від якої не погладшаєш.
Джерело:
Allrecipes
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні