Ця пухка запіканка з манки й ревеню стане вашим улюбленим сніданком
Сезон ревеню у розпалі, і ця легка запіканка може бути стравою, яка найкраще розкриває смак цієї рослини

Ця пухка запіканка з манки й ревеню стане вашим улюбленим сніданком/Фото: Kitchen Stories
Сезон ревеню в розпалі, тому не втратьте можливості отримати від нього максимум користі. Запіканка, рецептом якої ми поділимось нижче, є однією з найкращих страв, які можна приготувати з ревенем. Це той випадок, коли сніданок буквально робить вас щасливими. Ця страва найкраще смакує щойно з печі, з кулькою ванільного морозива зверху. А запах якииий… встояти неможливо.
Інгредієнти
- 200 грамів ревеню
- 1 ст.л крохмалю
- 1 лимон
- 4 яйця
- 300 мл молока
- 200 г вершків
- 2 ст.л вершкового масла
- 10 грамів ванільного цукру
- 100 г цукру
- 125 г манної крупи
- цукрова пудра (для посипання)
- вершкове масло (для змащування)
Спосіб пригтування
- Розігрійте духовку до 180°C (верхній/нижній нагрів) або 160°C (конвекція). Форму для запікання змастіть маслом. Лимон помийте гарячою водою, обсушіть, очистіть від цедри. Очистіть ревінь, наріжте його невеликими шматочками і киньте в миску з кукурудзяним крохмалем.
- Для пудингу з манної крупи відокремте білки від жовтків у яйцях і відкладіть їх. Налийте в каструлю молоко і вершки і доведіть до кипіння з цедрою лимона, маслом, ванільним цукром і половиною цукру. Поступово, помішуючи, всипте манну крупу, потім вимкніть вогонь. Продовжуйте помішувати, поки суміш не загусне. Дайте пудингу трохи охолонути, потім вмішайте яєчні жовтки.
- У другій великій мисці збийте яєчні білки ручним міксером до міцної піни. Під час збивання поступово додайте цукор, що залишився. Акуратно введіть збиті білки в манну суміш. Половину готової суміші вилити у форму для запікання, а зверху покласти половину ревеню. Додайте суміш, що залишилася, другим шаром, а зверху викладіть решту ревеню.
- Випікайте в розігрітій духовці приблизно 40 хвилин до золотистої скоринки. Дайте охолонути приблизно 15 хвилин і подавайте теплою, посипавши цукровою пудрою.
Ідеальне поєднання ніжного яйця, шовковистого соусу й хрумкої спаржі — усе, що потрібно для легкої, витонченої страви. Готується яйце пашот з соусом просто, виглядає ефектно, а на смак — як у хорошому бістро.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!