Шалата з кулешею: готуємо холодний суп родом із Закарпаття
Цей рецепт може замінити відому всім окрошку

Шалата з кулешею: готуємо холодний суп родом із Закарпаття/Фото: скрін
Якщо ви вже не знаєте, що ж приготувати на перше, тоді цей рецепт стане ідеальним варіантом. Шалата з кулешею втамовує спрагу і насичує, а готується страва дуже просто.
Інгредієнти:
- шалата (листя салату) 300 г
- кефір або кисле молоко 2 л
- кріп (пучок), зелена цибуля (кілька стебел)
- масло 30 мл
- олія рослинна 30 г
- сік половини лимона
- цибуля 1 шт.
- часник 3 зубки
- сіль за смаком
- цукор щіпка
- сметана додатково
Інгредієнти для кулеші:
- вода 400 мл
- масло 30 г
- сіль щіпка
- кукурудзяна крупа 100-120 г
Наріжте салат, кріп і зелену цибулю, посоліть, додайте цукор і сік половини лимона.
Усе добре перемішайте і залиште на кілька хвилин.
Обсмажте на сковороді цибулю до прозорості на олії, додайте часник, віджате листя салату.
Потримайте все на вогні та влийте кисле молоко, можна також використовувати й кефір, посоліть за смаком.
Для кулеші закип'ятіть воду, додайте сіль, олію та кукурудзяну крупу, накрийте кришкою.
Через кілька хвилин починайте крупу вимішувати.
Під час подачі з'єднайте суп і кулешу, додайте сметану. Смачного!
Віденський шніцель: простий рецепт ніжного м'яса в хрусткому паніруванні
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!