ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Шалата з кулешею: готуємо холодний суп родом із Закарпаття

Різне 11:30 - 15 червня 2025

Цей рецепт може замінити відому всім окрошку

Шалата з кулешею: готуємо холодний суп родом із Закарпаття

Шалата з кулешею: готуємо холодний суп родом із Закарпаття/Фото: скрін

Якщо ви вже не знаєте, що ж приготувати на перше, тоді цей рецепт стане ідеальним варіантом. Шалата з кулешею втамовує спрагу і насичує, а готується страва дуже просто.

Інгредієнти:

  • шалата (листя салату) 300 г
  • кефір або кисле молоко 2 л
  • кріп (пучок), зелена цибуля (кілька стебел)
  • масло 30 мл
  • олія рослинна 30 г
  • сік половини лимона
  • цибуля 1 шт.
  • часник 3 зубки
  • сіль за смаком
  • цукор щіпка
  • сметана додатково

Інгредієнти для кулеші:

  • вода 400 мл
  • масло 30 г
  • сіль щіпка
  • кукурудзяна крупа 100-120 г

Наріжте салат, кріп і зелену цибулю, посоліть, додайте цукор і сік половини лимона.

Усе добре перемішайте і залиште на кілька хвилин.

Обсмажте на сковороді цибулю до прозорості на олії, додайте часник, віджате листя салату.

Потримайте все на вогні та влийте кисле молоко, можна також використовувати й кефір, посоліть за смаком.

Для кулеші закип'ятіть воду, додайте сіль, олію та кукурудзяну крупу, накрийте кришкою.

Через кілька хвилин починайте крупу вимішувати.

Під час подачі з'єднайте суп і кулешу, додайте сметану. Смачного!

Віденський шніцель: простий рецепт ніжного м'яса в хрусткому паніруванні

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин