ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Легкий рецепт справжнього рататую

Різне 12:14 - 23 травня 2025

Готуємо одну з найвідоміших страв французької кухні

Легкий рецепт справжнього рататую

Легкий рецепт справжнього рататую/Фото: KamranAydinov/Freepik

Славнозвісний рататуй – це шедевр французької кухні. Цей овочевий гарнір готується з помідорів, баклажанів, цукіні, червоної цибулі і червоного перцю. Залежно від способу приготування овочі або тушкують всі разом, або складають пластами і запікають.

Деталі

Страва створена у Ніцці, приблизно у 18 столітті. У той рататуй вважався їжею для селян і фермерів. Сьогодні його подають у багатьох найкращих ресторанах Франції. Нижче поділимося рецептом рататую, який передає усю душу цієї страви.

Інгредієнти

  • Банка подрібнених помідорів
  • ¾ чайної ложки солі
  • ½ чайної ложки чорного перцю
  • 4 гілочки свіжого чебрецю
  • 2 цукіні, нарізаних тонкими кружечками
  • 5 помідорів, нарізаних тонкими скибочками
  • 1 баклажан, нарізаний тонкими кружечками
  • 2 червоних перці, нарізаних тонкими кружечками
  • 1 червона цибуля, нарізана тонкими кільцями
  • 2 зубчики подрібненого часнику
  • Не соромтеся додавати в цей рецепт будь-які інші овочі, які, на вашу думку, будуть дуже смачними

Спосіб приготування

  1. Розігрійте духовку до 190 градусів за Цельсієм.
  2. Викорисктовуючи чавунну сковорідку або іншу придатну для запікання у духовці, покладіть на її дно вміст банки подрібнених помідорів. Покрийте все дно.
  3. Посипте сіллю, перцем та викладіть 4 гілочки чебрецю на дно сковороди.
  4. Використовуйте овочеві кружечки, щоб сформувати овочевий малюнок навколо внутрішньої частини сковороди. Можна використовувати таку послідовність: кабачки, помідори, баклажани, червоний перець, червона цибуля, повторити. Ви можете розрізати більші круглі овочі навпіл або на четвертинки.
  5. Іноді скибочки великих овочів (наприклад, баклажанів) набагато більші, ніж скибочки дрібніших овочів (наприклад, цукіні). Щоб вони були відносно однакової висоти. Тоді можна розрізати скибочки баклажана на четвертинки, а потім відрізати кінчик четвертинки, щоб вона сиділа рівно.
  6. Коли зовнішнє коло сковороди закінчено, виконайте те ж саме в меншому колі. Повторюйте, поки вся сковорода не заповниться овочами.
  7. Коли візерунок буде готовий, посипте поверх овочів ще трішки солі та посипте часником.
  8. Поставте в духовку і запікайте приблизно 55 хвилин або поки овочі не розм’якшаться і не приготуються. Смачного!

Раніше ми писали про те, як приготувати рулетики з кабачка з фаршем.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин