Легкий рецепт справжнього рататую
Готуємо одну з найвідоміших страв французької кухні

Легкий рецепт справжнього рататую/Фото: KamranAydinov/Freepik
Славнозвісний рататуй – це шедевр французької кухні. Цей овочевий гарнір готується з помідорів, баклажанів, цукіні, червоної цибулі і червоного перцю. Залежно від способу приготування овочі або тушкують всі разом, або складають пластами і запікають.
Деталі
Страва створена у Ніцці, приблизно у 18 столітті. У той рататуй вважався їжею для селян і фермерів. Сьогодні його подають у багатьох найкращих ресторанах Франції. Нижче поділимося рецептом рататую, який передає усю душу цієї страви.
Інгредієнти
- Банка подрібнених помідорів
- ¾ чайної ложки солі
- ½ чайної ложки чорного перцю
- 4 гілочки свіжого чебрецю
- 2 цукіні, нарізаних тонкими кружечками
- 5 помідорів, нарізаних тонкими скибочками
- 1 баклажан, нарізаний тонкими кружечками
- 2 червоних перці, нарізаних тонкими кружечками
- 1 червона цибуля, нарізана тонкими кільцями
- 2 зубчики подрібненого часнику
- Не соромтеся додавати в цей рецепт будь-які інші овочі, які, на вашу думку, будуть дуже смачними
Спосіб приготування
- Розігрійте духовку до 190 градусів за Цельсієм.
- Викорисктовуючи чавунну сковорідку або іншу придатну для запікання у духовці, покладіть на її дно вміст банки подрібнених помідорів. Покрийте все дно.
- Посипте сіллю, перцем та викладіть 4 гілочки чебрецю на дно сковороди.
- Використовуйте овочеві кружечки, щоб сформувати овочевий малюнок навколо внутрішньої частини сковороди. Можна використовувати таку послідовність: кабачки, помідори, баклажани, червоний перець, червона цибуля, повторити. Ви можете розрізати більші круглі овочі навпіл або на четвертинки.
- Іноді скибочки великих овочів (наприклад, баклажанів) набагато більші, ніж скибочки дрібніших овочів (наприклад, цукіні). Щоб вони були відносно однакової висоти. Тоді можна розрізати скибочки баклажана на четвертинки, а потім відрізати кінчик четвертинки, щоб вона сиділа рівно.
- Коли зовнішнє коло сковороди закінчено, виконайте те ж саме в меншому колі. Повторюйте, поки вся сковорода не заповниться овочами.
- Коли візерунок буде готовий, посипте поверх овочів ще трішки солі та посипте часником.
- Поставте в духовку і запікайте приблизно 55 хвилин або поки овочі не розм’якшаться і не приготуються. Смачного!
Раніше ми писали про те, як приготувати рулетики з кабачка з фаршем.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!