ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Спробуйте новий тренд: морквяна намазка, яка замінить варення

Різне 15:11 - 20 травня 2025

Цей десерт підкорить ваші сніданки

Спробуйте новий тренд: морквяна намазка, яка замінить варення

Спробуйте новий тренд: морквяна намазка, яка замінить варення / Фото: Freepik

Ця морквяна намазка схожа на мармелад, сповнений спецій та шматочків моркви. Намазуйте на тост, додавайте у вівсянку або подавайте як гарнір до наступної нарізки на м'ясній дошці.

Вам знадобиться:

  • 1 склянка дрібно нарізаної моркви
  • 2 склянки апельсинового соку
  • 1/2 склянки цукру в упаковці
  • 1/3 склянки консервованого подрібненого ананаса, відцідженого
  • 1/3 склянки родзинок
  • 1/4 чайної ложки меленої кориці
  • 1/4 чайної ложки меленого імбиру
  • 1 щіпка меленого мускатного горіха
  • 1 щіпка меленої гвоздики
  • 1 щіпка солі
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • 1 чайна ложка апельсинової цедри

Вам знадобиться:

  1. Змішайте моркву та апельсиновий сік у середній каструлі. Доведіть до кипіння на середньому вогні.
  2. Зменшіть вогонь до середнього і тушкуйте, не накриваючи кришкою, поки морква не стане м'якою, приблизно 30 хвилин. Додайте цукор, ананас, родзинки, корицю, імбир, мускатний горіх, гвоздику та сіль.
  3. Варіть на повільному вогні, періодично помішуючи, поки більша частина рідини не випарується, 20 хвилин. Зніміть з вогню і дайте трохи охолонути, 10 хвилин.
  4. Додайте апельсинову цедру та ванільний екстракт.
  5. Перебийте всю суміш у блендері до консистенції намазки.
  6. Ложкою розкладіть у дві півлітрові банки. Накрийте кришкою і повністю охолодіть, приблизно 30 хвилин. Охолоджувати треба щонайменше 2 години перед подачею. Зберігати в холодильнику можна до 3 тижнів або заморожувати до 3 місяців. Розморожувати протягом ночі в холодильнику.

Нещодавно ми ділилися рецептом унікального горіхового печива.

Джерело: Allrecipes

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин