Спробуйте новий тренд: морквяна намазка, яка замінить варення
Цей десерт підкорить ваші сніданки

Спробуйте новий тренд: морквяна намазка, яка замінить варення / Фото: Freepik
Ця морквяна намазка схожа на мармелад, сповнений спецій та шматочків моркви. Намазуйте на тост, додавайте у вівсянку або подавайте як гарнір до наступної нарізки на м'ясній дошці.
Вам знадобиться:
- 1 склянка дрібно нарізаної моркви
- 2 склянки апельсинового соку
- 1/2 склянки цукру в упаковці
- 1/3 склянки консервованого подрібненого ананаса, відцідженого
- 1/3 склянки родзинок
- 1/4 чайної ложки меленої кориці
- 1/4 чайної ложки меленого імбиру
- 1 щіпка меленого мускатного горіха
- 1 щіпка меленої гвоздики
- 1 щіпка солі
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
- 1 чайна ложка апельсинової цедри
Вам знадобиться:
- Змішайте моркву та апельсиновий сік у середній каструлі. Доведіть до кипіння на середньому вогні.
- Зменшіть вогонь до середнього і тушкуйте, не накриваючи кришкою, поки морква не стане м'якою, приблизно 30 хвилин. Додайте цукор, ананас, родзинки, корицю, імбир, мускатний горіх, гвоздику та сіль.
- Варіть на повільному вогні, періодично помішуючи, поки більша частина рідини не випарується, 20 хвилин. Зніміть з вогню і дайте трохи охолонути, 10 хвилин.
- Додайте апельсинову цедру та ванільний екстракт.
- Перебийте всю суміш у блендері до консистенції намазки.
- Ложкою розкладіть у дві півлітрові банки. Накрийте кришкою і повністю охолодіть, приблизно 30 хвилин. Охолоджувати треба щонайменше 2 години перед подачею. Зберігати в холодильнику можна до 3 тижнів або заморожувати до 3 місяців. Розморожувати протягом ночі в холодильнику.
Нещодавно ми ділилися рецептом унікального горіхового печива.
Джерело:
Allrecipes
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні