ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Хрумка, соковита і домашня: готуємо шаурму за лічені хвилини

Різне 18:34 - 19 травня 2025

Рецепт домашньої шаурми

Хрумка, соковита і домашня: готуємо шаурму за лічені хвилини

Хрумка, соковита і домашня: готуємо шаурму за лічені хвилини / Фото: УНІАН Рецепти

У світі чимало легендарних страв, але мало яка здобула таку народну любов, як шаурма. Соковите м’ясо, хрумкі овочі, ніжний соус – і все це загорнуте в м’який лаваш. Її їдять на вулиці, на ходу, але справжній смак розкривається, коли готуєш її самостійно вдома. І найкраще – це швидко, просто та без жодної "хімії".

Інгредієнти:

  • Вірменський лаваш – 2 шт.
  • Куряче філе – 200 г
  • Пекінська капуста або листя салату – 100 г
  • Морква по-корейськи – 1 порція
  • Помідори – 2 шт.
  • Свіжі огірки – 2 шт.
  • Сир твердий – 100 г
  • Сіль, перець – за смаком

Для соусу:

  • Сметана – 4 ст. л.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Петрушка – кілька гілочок
  • Приправа карі
  • Приправа хмелі-сунелі

Спосіб приготування:

Курка: наріжте філе невеликими шматочками, обсмажте до золотистої скоринки на олії, додайте сіль і спеції.

Овочі: дрібно наріжте капусту, помідори та огірки. Моркву, якщо не готова, натріть і злегка поперчіть. Сир натріть на тертці.

Соус: подрібніть часник і зелень, змішайте зі сметаною, майонезом та спеціями. Вийде ароматна заправка з легким східним відтінком.

Збирання шаурми: викладіть лаваш, відступіть 2 см від країв. Змастіть соусом, далі викладіть капусту, курку, ще трохи соусу, потім овочі та сир. Загорніть з боків і скрутіть у щільну трубочку.

Фінальний штрих: підсмажте шаурму на сухій сковороді з обох боків до рум’яної скоринки – приблизно по 2–3 хвилини. Сир має розплавитися, а аромат – зводити з розуму.

Читайте також: Чилі, що викликає залежність: готуйте обережно – це справжній гастрономічний наркотик.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин