ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Вершкова кукурудзяна крупа та яйця. Південні каші — соковиті, кремові й ароматні

Різне 10:29 - 09 травня 2025

Їх можна подавати на сніданок або як гарнір

Є опис рецепту та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін

Є опис рецепту та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін

Цей рецепт кукурудзяної крупи з яйцями ідеально підійде для сніданку чи будь-якого прийому їжі! Смажені яйця, свіжі овочі й кілька крапель гострого соусу прикрасять зігріваючу миску крупи. Ці каші у південному стилі — соковиті, ніжні й ароматні. Їх можна подавати як на сніданок, так і в якості гарніру. Насолоджуйтеся стравою, доповнивши її шматочком масла та чорним перцем або спробуйте різноманітні варіанти начинок.

Як приготувати кукурудзяну крупу з яйцями

Доведіть воду з сіллю до кипіння в середній каструлі. На 1 склянку крупи потрібно 4 склянки води.

Поступово всипайте крупу в каструлю, постійно перемішуючи. Поступове введення крупи з одночасним збиванням запобігає утворенню грудок.

Варіть на повільному вогні, часто помішуючи, доки вода не вбереться, а суміш не стане кремовою. Точний час залежить від виду крупи. Коли суміш стане кремовою, спробуйте на смак. Якщо крупа ще тверда — додайте ще води і продовжуйте готувати, поки крупа не стане м’якою. Для крупи грубого помелу може знадобитися більше води та часу приготування.

Нарешті, додайте трохи молочних продуктів. Я завжди додаю шматочок масла, адже мені подобається, як масляний смак підкреслює кукурудзяний аромат. Якщо хочеться ще більшої ніжності — додайте трохи молока або густих вершків!

Варіант: Приготуйте сирну кашу. Бажаєте ще більше смакової глибини? Додайте сир!

Додайте 1 склянку тертого гострого чеддеру одночасно з маслом. Сир зробить кашу густішою, тому розбавте її водою, молоком чи вершками за бажанням.

Ідеї начинок для каші з яйцями

Смажене яйце, тушкований шпинат, соковиті помідори чері та авокадо.

Замість смажених яєць використовуйте омлет, яйця пашот чи варені некруто яйця.

Або замініть будь-які овочі на такі ароматні начинки:

  • Нарізана зелена цибуля
  • Свіжі трави, наприклад кінза або зелена цибуля
  • Тушкована капуста
  • Тушковані або смажені гриби
  • Смажена броколі
  • Смажені томати
  • Веганський бекон

Не забудьте про гострий соус до подачі!

Інгредієнти

  • Оливкова олія першого віджиму, для скроплення
  • 1 пінта помідорів чері
  • Морська сіль та свіжомелений чорний перець
  • 4 смажених яйця
  • Смажений шпинат
  • 1 авокадо, нарізаний скибочками
  • Морська сіль у пластівцях
  • Гострий соус

Приготування: Інструкція

Доведіть воду та сіль до кипіння в середній каструлі. Поступово всипайте крупу, постійно помішуючи, й зменшіть вогонь до мінімуму. Варіть, часто помішуючи, 20–30 хвилин або поки рідина не вбереться й суміш не стане кремовою. Спробуйте на смак. Якщо крупа не м’яка — додайте ще води та продовжуйте готувати до м’якості й кремовості. Для крупи дуже грубого помелу може знадобитись більше часу приготування.

  • 4 склянки води, за потреби більше
  • ¾ чайної ложки морської солі
  • 1 склянка білої або жовтої кукурудзяної крупи, бажано грубого помелу
  • 2 столові ложки несолоного масла
  • ¼ склянки жирних вершків, за бажанням більше

Зніміть з вогню та додайте масло. Додайте вершки, якщо використовуєте, при потребі додайте ще. Приправте на смак і подавайте.

Розігрійте трохи оливкової олії у середній сковороді на середньо-низькому вогні. Додайте помідори чері, дрібку солі та кілька дрібок перцю й готуйте, періодично помішуючи, 4–6 хвилин до появи тріщин і розм’якшення помідорів. Зніміть з вогню.

Розділіть кашу у чотири миски, зверху викладіть помідори чері, смажені яйця, обсмажений шпинат і авокадо. Приправте сіллю у пластівцях і подавайте з гострим соусом.

Дешеві страви. Рублена яловича солонина — дуже простий рецепт.

Джерело: loveandlemons

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин