Салат, що повертає в дитинство: бабусин рецепт з 5 інгредієнтів підкорює серця
Сробуйте його вже зараз

Салат, що повертає в дитинство: бабусин рецепт з 5 інгредієнтів підкорює серця / Фото: Freepik
Ви можете подумати, що поєднання моркви та родзинок звучить дивно, але для цієї страви це працює.
Салат поєднує в собі подрібнену моркву, родзинки та заправку, щоб створити страву, яка поєднує в собі хрусткість з вершковістю та гострий, яскравий смак з невеликою солодкістю. Він добре поєднується з м'ясом на грилі, барбекю, бутербродами та багатьма іншими стравами.
Але є в цьому салаті щось особливе: це надійний сімейний рецепт, переданий від бабусі (а ми всі знаємо, що бабусині страви завжди відрізняються від інших).
Як приготувати бабусин морквяний салат з 5 інгредієнтів
Цей рецепт з 5 інгредієнтів напрочуд простий. Для його приготування вам знадобиться морква, родзинки, майонез, лимонний сік і сіль.
Що стосується моркви, то купуйте її цілою і подрібнюйте самостійно, щоб отримати найкращий хрускіт і солодкий, землистий смак. Після того, як ви натерли моркву, змішайте її з родзинками в мисці. Збийте майонез, лимонний сік і сіль та залийте сумішшю моркву. Після того, як салат перемішаний, поставте його в холодильник приблизно на 30 хвилин, або доки він не охолоне достатньо для подачі на стіл.
Ви можете зробити його заздалегідь, але для найкращого результату зберігайте моркву та родзинки окремо від заправки, поки не будете готові подавати салат до столу. Якщо у вас залишилися залишки, зберігайте їх у герметичному контейнері протягом трьох-п'яти днів.
Поради щодо бабусиного морквяного салату
Ось кілька порад та підказок:
- Додайте власні інгредієнти. Деякі рецензенти кажуть, що додають консервовані подрібнені ананаси, подрібнений імбир, подрібнені яблука або навіть чорнослив.
- Змініть кислоту: Хоча в цьому рецепті використовується лимонний сік, деякі рецензенти, яким не вистачало цього фрукта, замінили його білим винним оцтом або яблучним оцтом. Інші змішували апельсиновий сік і цедру. У будь-якому випадку, трохи яскравості має велике значення.
Чи варто використовувати попередньо подрібнену моркву?
Попередньо подрібнена морква робить цей рецепт ще простішим, але чи варто використовувати магазинну версію? Якщо ви прагнете зручності, немає нічого поганого в тому, щоб скористатися цим способом. Але свіжонатерта морква дасть найкращий смак і текстуру. Якщо ви не проти додати трохи більше жиру, рецепт від цього тільки виграє.
Нещодавно ми ділилися рецептом супу з пельменями.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!