Секрет ідеальних тортильї: лише 5 інгредієнтів і трохи вашого часу
Ніколи не купуйте тортильї знову! Цей легкий рецепт, який змінить ваші страви

М'які та неймовірно смачні: простий рецепт домашньої тортильї/Фото: кадр з відео
Ці домашні борошняні тортильї або просто коржі м'які, пласкі та смачні. Вони зовсім не схожі на покупні коржі - вони набагато ароматніші та смачніші.
У Мексиці тортилья з начинкою є однією з національних страв. Тортилья є основою для багатьох страв (здебільшого, мексиканської кухні), наприклад, енчічілада, буріто, фахітас, такос, кесаділья, де в коржик загортають різну начинку, що може бути як солона, так і солодка.
Пропонуємо вам приготувати пшеничні тортильї хоча можна використовувати кукурузну муку. Рецепт дуже простий і зрозумілий, навіть дивно, як при цьому виходять такі смачні коржі.
Рецепт тортильї: інгредієнти
- борошно 320 г
- масло вершкове 50 г
- сіль 1/2 ч. Ложки
- розпушувач 1/2 ч
- вода 170-200 мл
Із зазначеної кількості інгредієнтів у мене вийшло 7 штук діаметром 24-25 см. Замість вершкового масла можна використовувати олію, тільки не 50 г, а 40 мл.
Спосіб приготування тортильї:
- Змішуємо вершкове масло з борошном, розпушувачем і сіллю. Масло заздалегідь діставати з холодильника не треба, воно потрібне нам холодним. У підсумку отримуємо суміш, яка нагадує дрібні крихти.
- Далі потрібно додати теплу воду (приблизно 60°С). На початку здаватиметься, що борошна недостатньо, оскільки тісто прилипає до рук, але варто вимісити його протягом 5-7 хвилин і тісто стає м'яким, еластичним і не прилипає до рук. За необхідності можна підсипати трохи борошна.
- Необхідно розділити тісто на однакові шматочки - майбутні тортильї. Накриваємо їх рушником або краще харчовою плівкою і даємо їм "відпочити" 10-15 хвилин при кімнатній температурі для того, щоб тісто стало м'яким і легко розкачувалося.
- Кожну кульку дуже тонко розкачуємо качалкою до необхідного діаметра на присипаній борошном поверхні, намагаючись зберегти круглу форму.
- Розкатаний корж акуратно перекладаємо на добре розігріту сковороду без олії. Смажимо на сильному вогні.
- Коли тортилья стане непрозорою і почне пузиритися, перевертаємо її на інший бік. Обсмаження кожної сторони займає приблизно по 30-40 секунд.
Підніміть звичайну стару 2-хвилинну локшину швидкого приготування або рамен на новий рівень за допомогою зимової зелені та нашого казкового часникового масла. Замініть курячий бульйон на овочевий, і у вас буде швидка й легка вегетаріанська вечеря (або обід), яка сподобається всім!
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!