ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Секрет ідеальних тортильї: лише 5 інгредієнтів і трохи вашого часу

Різне 20:08 - 12 травня 2025

Ніколи не купуйте тортильї знову! Цей легкий рецепт, який змінить ваші страви

Секрет ідеальних тортильї: лише 5 інгредієнтів і трохи вашого часу

М'які та неймовірно смачні: простий рецепт домашньої тортильї/Фото: кадр з відео

Ці домашні борошняні тортильї або просто коржі м'які, пласкі та смачні. Вони зовсім не схожі на покупні коржі - вони набагато ароматніші та смачніші.

У Мексиці тортилья з начинкою є однією з національних страв. Тортилья є основою для багатьох страв (здебільшого, мексиканської кухні), наприклад, енчічілада, буріто, фахітас, такос, кесаділья, де в коржик загортають різну начинку, що може бути як солона, так і солодка.

Пропонуємо вам приготувати пшеничні тортильї хоча можна використовувати кукурузну муку. Рецепт дуже простий і зрозумілий, навіть дивно, як при цьому виходять такі смачні коржі.

Рецепт тортильї: інгредієнти

  • борошно 320 г
  • масло вершкове 50 г
  • сіль 1/2 ч. Ложки
  • розпушувач 1/2 ч
  • вода 170-200 мл

Із зазначеної кількості інгредієнтів у мене вийшло 7 штук діаметром 24-25 см. Замість вершкового масла можна використовувати олію, тільки не 50 г, а 40 мл.

Спосіб приготування тортильї:

  1. Змішуємо вершкове масло з борошном, розпушувачем і сіллю. Масло заздалегідь діставати з холодильника не треба, воно потрібне нам холодним. У підсумку отримуємо суміш, яка нагадує дрібні крихти.
  2. Далі потрібно додати теплу воду (приблизно 60°С). На початку здаватиметься, що борошна недостатньо, оскільки тісто прилипає до рук, але варто вимісити його протягом 5-7 хвилин і тісто стає м'яким, еластичним і не прилипає до рук. За необхідності можна підсипати трохи борошна.
  3. Необхідно розділити тісто на однакові шматочки - майбутні тортильї. Накриваємо їх рушником або краще харчовою плівкою і даємо їм "відпочити" 10-15 хвилин при кімнатній температурі для того, щоб тісто стало м'яким і легко розкачувалося.
  4. Кожну кульку дуже тонко розкачуємо качалкою до необхідного діаметра на присипаній борошном поверхні, намагаючись зберегти круглу форму.
  5. Розкатаний корж акуратно перекладаємо на добре розігріту сковороду без олії. Смажимо на сильному вогні.
  6. Коли тортилья стане непрозорою і почне пузиритися, перевертаємо її на інший бік. Обсмаження кожної сторони займає приблизно по 30-40 секунд.

Підніміть звичайну стару 2-хвилинну локшину швидкого приготування або рамен на новий рівень за допомогою зимової зелені та нашого казкового часникового масла. Замініть курячий бульйон на овочевий, і у вас буде швидка й легка вегетаріанська вечеря (або обід), яка сподобається всім!

Джерело: Love and lemons

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин