ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Бефстрогано: рецепт ніжного м'яса, що тане у роті

Різне 18:30 - 15 червня 2025

Ідеально пасує до картоплі

Бефстрогано: рецепт ніжного м'яса, що тане у роті

Бефстрогано: рецепт ніжного м'яса, що тане у роті/Фото: istockphoto

Бефстроганов – це дрібно нарізана м’якоть яловичини, обсмажена й тушкована в сметанному соусі або просто залита ним. Тонкі брусочки яловичини виходять дуже ніжними і смачними, а густий темний соус довершує смак страві страви.

Інгредієнти:

  • 700 г яловичої вирізки чи іншої не жирної частини
  • 20 г олії чи вершкового масла
  • 200 г сметани(15%)
  • 150 г цибулі
  • 400 г печериць
  • сіль, перець
  • 2-3 ч.л гірчиці в зернах
  • 3-4 зубчики часнику
  • 400 мл води
  • 3 ст.л борошна

Порада: м’ясо має бути без прожилок.

Приготування:

  • наріжте м’ясо тонкими довгастими шматочками. Нарізати його потрібно тільки проти волокон.
  • розігрійте сковорідку, влийте олію, та закиньте м’ясо і смажимо на великому вогні 5-8 хв, старайтесь якомога рідше перемішувати. Далі зменшіть вогонь, доливайте воду, і кожних 15 хв пробуйте, чи м’яке м’ясо — якщо жорстке, вливайте ще води і тушкуйте ще 10-15 хв і так поки не буде готово
  • на олії, а краще на маслі. обсмажте цибулю нарізану напівкільцями — смажимо перемішуючи 4 хв. Далі додаємо гриби, і перемішуючи смажимо ще 12 хв
  • всипте борошно, і перемішуючи смажте 1-2 хв. Далі влийте воду, вкиньте зернисту гірчицю, закиньте м’ясо, влийте сметану, посоліть, поперчіть, додайте рублений часник і перемішуючи готуйте ще 12-15 хв до легкого загустіння соусу. Подавайте з картоплею

Соковито та дієтично: готуємо ліниві чебуреки з тортильї

Джерело: Алекс Міль

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин