Бефстрогано: рецепт ніжного м'яса, що тане у роті
Ідеально пасує до картоплі

Бефстрогано: рецепт ніжного м'яса, що тане у роті/Фото: istockphoto
Бефстроганов – це дрібно нарізана м’якоть яловичини, обсмажена й тушкована в сметанному соусі або просто залита ним. Тонкі брусочки яловичини виходять дуже ніжними і смачними, а густий темний соус довершує смак страві страви.
Інгредієнти:
- 700 г яловичої вирізки чи іншої не жирної частини
- 20 г олії чи вершкового масла
- 200 г сметани(15%)
- 150 г цибулі
- 400 г печериць
- сіль, перець
- 2-3 ч.л гірчиці в зернах
- 3-4 зубчики часнику
- 400 мл води
- 3 ст.л борошна
Порада: м’ясо має бути без прожилок.
Приготування:
- наріжте м’ясо тонкими довгастими шматочками. Нарізати його потрібно тільки проти волокон.
- розігрійте сковорідку, влийте олію, та закиньте м’ясо і смажимо на великому вогні 5-8 хв, старайтесь якомога рідше перемішувати. Далі зменшіть вогонь, доливайте воду, і кожних 15 хв пробуйте, чи м’яке м’ясо — якщо жорстке, вливайте ще води і тушкуйте ще 10-15 хв і так поки не буде готово
- на олії, а краще на маслі. обсмажте цибулю нарізану напівкільцями — смажимо перемішуючи 4 хв. Далі додаємо гриби, і перемішуючи смажимо ще 12 хв
- всипте борошно, і перемішуючи смажте 1-2 хв. Далі влийте воду, вкиньте зернисту гірчицю, закиньте м’ясо, влийте сметану, посоліть, поперчіть, додайте рублений часник і перемішуючи готуйте ще 12-15 хв до легкого загустіння соусу. Подавайте з картоплею
Джерело:
Алекс Міль
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Головне за сьогодні