Не класика, а витвір мистецтва: готуємо борщ з вишнями
Трохи дивне поєднання борщу та вишні

Не класика, а витвір мистецтва: готуємо борщ з вишнями / Фото: УНІАН
Борщ – національна гордість українців і звична страва в кожній родині. Та навіть традиції можна осучаснити або, бодай, урізноманітнити. Якщо вам набридли одні й ті самі смаки – саме час експериментувати. Сьогодні пропонуємо вам незвичайний, яскравий і трішки провокаційний варіант класичного борщу – з вишнею!
Інгредієнти:
- М’ясо (яловичина або свинина) – 300 г
- Картопля – 6–7 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Морква – 1–2 шт.
- Буряк – 0,5 шт.
- Капуста – 0,5 качана
- Томатна паста – 2 ст. ложки
- Вишня без кісточок (свіжа або консервована) – 1 склянка
- Рослинна олія – 2–3 ст. ложки
- Часник – 2–5 зубчиків
- Сіль, перець, лавровий лист – за смаком
Спосіб приготування:
- Зваріть бульйон: промийте м’ясо, викладіть у каструлю з холодною водою, доведіть до кипіння, зніміть піну.
- Додайте для аромату морквину чи селеру. Варіть до готовності.
- Зробіть засмажку: наріжте цибулю кубиками, обсмажте до золотистого кольору. Додайте натерті моркву і буряк, томатну пасту. Посоліть, поперчіть, тушкуйте 7–10 хвилин під кришкою.
- Зберіть борщ: процідіть бульйон, додайте нарізану картоплю, засмажку, варіть 20 хвилин. Потім покладіть порізане м’ясо, нашатковану капусту й вишню. Консервована зробить смак глибшим. Варіть ще 5 хвилин.
- Настоювання: дайте борщу настоятись під кришкою не менше 30 хвилин.
Цей борщ – ідеальне поєднання солоного, солодкого й кислинки. Він дивує, інтригує й запам’ятовується з першої ложки. Спробуйте – і, можливо, саме він стане новою сімейною традицією!
Також раніше ми писали: Кремовий суп з броколі та сиром: зігріваючий обід за лічені хвилини
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!