Коли ліньки щось пекти: найшвидші пиріжки без ліплення
Найпрактичніший рецепт для зайнятих господарок

Найшвидші пиріжки без ліплення/Фото: istockphoto
Потрібно щось спекти, і ліньки ліпити пиріжки? Тоді обов'язково скористайтеся цим найпростішим, перевіреним рецептом. Пиріжки з картоплею виходять пишні, ніжні, повітряні всередині та з хрусткою скоринкою. Готуються на раз-два!
Інгредієнти:
- картопля — 400 г (4 шт.);
- картопляний відвар — 400 мл;
- курячі жовтки — 2 шт.;
- сіль — 1 ст. л;
- цукор — 1 ст. л;
- дріжджі сухі — 1 ч. л з гіркою (або живі дріжджі — 20 г);
- рослинна олія — 2 ст. л + для смаження;
- борошно — 500-550 г.
Тісто для лінивих пиріжків:
Відваріть картоплю, відвар не зливайте. Розімніть картоплю в пюре, залийте 400 мл відвару. Додайте дріжджі, цукор, сіль та жовтки (не яйця!). Просійте борошно поступово. Замісіть липке тісто. Не забивайте його мукою!
Тісто має бути «живим». Змастіть руки олією і обімніть тісто ще раз. Прикрийте і залиште підходити 30-40 хв.
Формування пиріжків:
Покладіть повітряне тісто на стіл. Злегка присипте борошном, вимісіть ще раз. Розділіть на порційні шматочки — майбутні пиріжки.
Розігрійте сковороду з олією. Викладіть пиріжки в 1 ряд. Поливайте їх зверху гарячою олією за допомогою ложки. Переверніть, коли одна сторона підрум'яниться.
Викладіть пиріжки на паперову серветку, щоб забрати зайву олію. Ось такі швидкі та дуже повітряні пиріжки. Смачного!
Хрустка ззовні та ніжна всередині: ідеальна запечена картопля з секретним інгредієнтом
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!