ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Низькокалорійна запіканка з куркою за рецептом з Техасу: смачно і швидко

Різне 17:39 - 28 травня 2025

Ця ароматна страва замінить будь-який прийом їжі

Низькокалорійна запіканка з куркою за рецептом з Техасу: смачно і швидко

Рецепт низькокалорійної запіканки з куркою за техаським рецептом / Фото: freepik

Запіканка з куркою – смачна ароматна страва, яка смакуватиме усім членам родини, особливо, якщо її приготувати за спеціальним рецептом з Техасу. Готуйте записнички та занотовуйте усі деталі приготування.

Деталі

Якщо ви шукаєте щось, щоб приготувати нашвидкуруч, то запіканка по-ранчівськи – саме те, що вам потрібно. На її приготування знадобиться буквально пів години, а більшість продуктів можна знайти у кожному холодильнику.

Інгредієнти (на 4 порції):

  • 1 ст. л. оливкової олії (можна замінити на будь-яку рафіновану олію)
  • 1 велика цибулина
  • 1 середній червоний болгарський перець
  • 1 невеликий солодкий зелений перець
  • 1 ст. л. дрібно нарізаного халапеньйо (можна не додавати, якщо не любите гостре)
  • 1 ст. л. подрібненого часнику (близько 2-3 зубчиків)
  • дрібка меленого кмину (надає страві мексиканського аромату)
  • 2 ст. л. пшеничного борошна
  • 1 склянка курячого бульйону
  • 60 г вершкового сиру з низьким вмістом жиру
  • приблизно 300 г подрібненого відвареного курячого філе
  • 1 банка (близько 300 г) нарізаних помідорів із зеленим чилі (можна замінити на звичайні помідори з дрібкою гострого перцю)
  • 2 кукурудзяні тортильї (порвані руками; за відсутності – можна використати лаваш)
  • дрібка солі
  • 50-60 г тертого сиру мексиканської суміші (підійде також чедер або моцарела)
  • 2 ст. л. свіжої подрібненої кінзи (або петрушки — за бажанням)

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте форму, яку можна ставити в духовку (або гриль). Розігрійте духовку в режимі “гриль” на максимум.
  2. Тим часом на середньому вогні розігрійте сковорідку та додайте олію, цибулю, червоний і зелений перець та халапеньйо. Готуйте, періодично помішуючи, 7–9 хвилин, поки овочі не стануть м’якими.
  3. Додайте часник і кмин. Готуйте ще приблизно 1 хвилину до появи аромату.
  4. Посипте овочі борошном, перемішайте і готуйте ще 1 хвилину, щоб борошно з’єдналося з овочами.
  5. Влийте курячий бульйон. Помішуючи, доведіть до кипіння. Потім додайте вершковий сир і мішайте, поки він повністю не розчиниться.
  6. Додайте курку, помідори, шматочки тортильї та сіль. Добре перемішайте. Рівномірно посипте зверху тертим сиром.
  7. Поставте місткість у духовку. Запікайте 1–2 хвилини, поки сир не розплавиться і не підрум’яниться.
  8. Перед подачею посипте кінзою або петрушкою.

Смачного!

Також ми розповідали, як приготувати запіканку з куркою по-французьки.

Джерело: Eating Well

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин