Низькокалорійна запіканка з куркою за рецептом з Техасу: смачно і швидко
Ця ароматна страва замінить будь-який прийом їжі

Рецепт низькокалорійної запіканки з куркою за техаським рецептом / Фото: freepik
Запіканка з куркою – смачна ароматна страва, яка смакуватиме усім членам родини, особливо, якщо її приготувати за спеціальним рецептом з Техасу. Готуйте записнички та занотовуйте усі деталі приготування.
Деталі
Якщо ви шукаєте щось, щоб приготувати нашвидкуруч, то запіканка по-ранчівськи – саме те, що вам потрібно. На її приготування знадобиться буквально пів години, а більшість продуктів можна знайти у кожному холодильнику.
Інгредієнти (на 4 порції):
- 1 ст. л. оливкової олії (можна замінити на будь-яку рафіновану олію)
- 1 велика цибулина
- 1 середній червоний болгарський перець
- 1 невеликий солодкий зелений перець
- 1 ст. л. дрібно нарізаного халапеньйо (можна не додавати, якщо не любите гостре)
- 1 ст. л. подрібненого часнику (близько 2-3 зубчиків)
- дрібка меленого кмину (надає страві мексиканського аромату)
- 2 ст. л. пшеничного борошна
- 1 склянка курячого бульйону
- 60 г вершкового сиру з низьким вмістом жиру
- приблизно 300 г подрібненого відвареного курячого філе
- 1 банка (близько 300 г) нарізаних помідорів із зеленим чилі (можна замінити на звичайні помідори з дрібкою гострого перцю)
- 2 кукурудзяні тортильї (порвані руками; за відсутності – можна використати лаваш)
- дрібка солі
- 50-60 г тертого сиру мексиканської суміші (підійде також чедер або моцарела)
- 2 ст. л. свіжої подрібненої кінзи (або петрушки — за бажанням)
Спосіб приготування:
- Підготуйте форму, яку можна ставити в духовку (або гриль). Розігрійте духовку в режимі “гриль” на максимум.
- Тим часом на середньому вогні розігрійте сковорідку та додайте олію, цибулю, червоний і зелений перець та халапеньйо. Готуйте, періодично помішуючи, 7–9 хвилин, поки овочі не стануть м’якими.
- Додайте часник і кмин. Готуйте ще приблизно 1 хвилину до появи аромату.
- Посипте овочі борошном, перемішайте і готуйте ще 1 хвилину, щоб борошно з’єдналося з овочами.
- Влийте курячий бульйон. Помішуючи, доведіть до кипіння. Потім додайте вершковий сир і мішайте, поки він повністю не розчиниться.
- Додайте курку, помідори, шматочки тортильї та сіль. Добре перемішайте. Рівномірно посипте зверху тертим сиром.
- Поставте місткість у духовку. Запікайте 1–2 хвилини, поки сир не розплавиться і не підрум’яниться.
- Перед подачею посипте кінзою або петрушкою.
Смачного!
Також ми розповідали, як приготувати запіканку з куркою по-французьки.
Джерело:
Eating Well
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні