Аромат Сходу на твоїй тарілці: баклажани з рисом у новому прочитанні
Страва виглядає і смакує затишно

Аромат Сходу на твоїй тарілці: баклажани з рисом у новому прочитанні/Фото: pexels
Баклажани з рисом, запечені у духовці мають надзвичайно гарний аромат. Ці овочі, як губка, вбирають смак і запах всіх інгредієнтів. Рис виконує роль м’якого фону, він чудово вбирає сік з продуктів та не обтяжує шлунок.
Що треба:
- баклажани - 2 штуки
- Курячий бульйон в кубиках - 2 штуки
- помідори - 2 штуки
- червона цибуля - 1 штука
- рис - 100 грамів
- гілочка орегано або базиліка - 1 штука
- зубчик часнику - 2 штуки
- перець
- олія - 2 столові ложки
Приготування:
Помийте баклажани. Вийміть м'якуш, наріжте кубиками та обсмажте на столовій ложці оливкової олії. Додайте подрібнений часник. Помідори помийте, наріжте кубиками. Помийте трави, потім подрібніть їх. Очистіть цибулю та також наріжте її. Варіть рис у воді з бульйонними кубиками до пухкої консистенції.
Змішайте рис з м'якушем баклажана, помідорами, цибулею та зеленню. Приправте перцем до смаку.
Розігрійте духовку до 190 градусів. Наповніть видряпані половинки баклажанів начинкою. Викладіть їх у змащену маслом форму для запікання, збризніть оливковою олією та накрийте алюмінієвою фольгою. Випікайте приблизно 30 хвилин, поки баклажани не стануть м’якими.
Подавати страву можна з томатним соком, сметаною, майонезом чи йогуртом. Експериментуйте з соусом, і ви знайдете своє улюблене поєднання. Запечені баклажани з рисом також добре пасують до м’яса, хоч можна і без нього.
Раніше ми писали про те, як приготувати рулетики з кабачка з фаршем.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!