Весняний вітамінний заряд: рецепт найсмачнішого зеленого борщу
Яскравий, корисний та дуже смачний

Рецепт найсмачнішого зеленого борщу/Фото: istockphoto
Зелений борщ із щавлем – один із найбільш смачних і корисних весняно-літніх супів. Готувати таку страву можна як на м'ясному бульйоні, так і пісний його варіант. У класичній версії головний компонент зеленого борщу – це молодий щавель, доповнений сезонними молодими овочами та яйцем.
Інгредієнти:
- 500 г картоплі
- 400 г м’яса — класично це свинячі реберця (можна взяти 3 гомілки)
- 120 г цибулі
- 5 яєць
- 150 г моркви
- 250 г шпинату або щавлю
- 300 г сметани (15%)
- 3 л води
- пучок зеленої цибулі
- сіль, перець, олія для смаження
Приготування:
- в каструлю влийте воду, вкиньте м’ясо. За класичним рецептом це мають бути свинячі реберця — але щоб було менш калорійно можна взяти гомілки. Варимо 15-20 хв. Не забудьте зібрати піну
- після закиньте нарізану кубиком картоплю
- паралельно на олії обсмажте цибулю 4 хв. Додайте моркву і обсмажте 6 хв. Додайте нарізану зелень і влийте сметану — обсмажте перемішуючи ще 5 хв. Додайте сіль і перець — перемішайте і протушкуйте кілька хвилин
- в каструлю вкиньте натерті варені яйця, овочі зі сковорідки, додайте пучок зеленої цибулі, 2-3 давлених зубчики часнику і все перемішайте. Проваріть ще кілька хвилин, спробуйте чи достатньо спецій і готово. Дайте настоятись під кришкою і подавайте. Смачного.
Джерело:
Алекс Міль
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні