ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Наближаємо літо: рецепт неймовірно смачної полуничної панакоти

Різне 16:30 - 10 травня 2025

Знаменитий італійський десерт у вас вдома

Наближаємо літо: рецепт неймовірно смачної полуничної пана-коти

Рецепт неймовірно смачної полуничної пана-коти/Фото: istockphoto

Ніжна панакота — знаменитий десерт італійської кухні на основі вершків, цукру, желатину та ванілі. Солодке вершково-кремове желе нагадує морозиво й чудово тримає форму, тож любителі солоденького зможуть неспішно насолодитися витонченим італійським десертом.

Інгредієнти:

білий шар

  • 8 г желатину + 60 г води
  • 500 г 33% вершків
  • 70 г цукрової пудри чи згущеного молока + 10 г ванільного цукру

ягідний шар

  • 8 г желатину + 60 г води
  • 300 г свіжих ягід — полуниці, вишні чи інші
  • 2-3 ст.л цукру

Приготування:

  • залили водою желатин, лишили набухати.
  • влийте жирні вершки, додайте цукрову пудру і ванільний цукор, і акуратно змішайте — чим менше бульбашок, тим ніжніше буде структура десерту.
  • розтопіть желатин який набух. Я це роблю у мікрохвильовці. Влийте до вершків, розмішайте і розлийте по креманках. Лишіть в холодильнику до застигання — приблизно на годину

Тим часом ягідний шар

  • залили водою желатин, лишили набухати.
  • вкидаємо в блендер миті ягоди і цукор, та перебиваємо до однорідності
  • розтоплюємо набухлий желатин, вливаємо до полуниці, розмішали і розлили поверх вершкового шару
  • Відправте в холодильник застигати, і буде готово. Смачного!

Секрет найсмачнішого гарбузового хліба: рецепт, який підкорив світ

Джерело: Алекс Міль

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин