Наближаємо літо: рецепт неймовірно смачної полуничної панакоти
Знаменитий італійський десерт у вас вдома

Рецепт неймовірно смачної полуничної пана-коти/Фото: istockphoto
Ніжна панакота — знаменитий десерт італійської кухні на основі вершків, цукру, желатину та ванілі. Солодке вершково-кремове желе нагадує морозиво й чудово тримає форму, тож любителі солоденького зможуть неспішно насолодитися витонченим італійським десертом.
Інгредієнти:
білий шар
- 8 г желатину + 60 г води
- 500 г 33% вершків
- 70 г цукрової пудри чи згущеного молока + 10 г ванільного цукру
ягідний шар
- 8 г желатину + 60 г води
- 300 г свіжих ягід — полуниці, вишні чи інші
- 2-3 ст.л цукру
Приготування:
- залили водою желатин, лишили набухати.
- влийте жирні вершки, додайте цукрову пудру і ванільний цукор, і акуратно змішайте — чим менше бульбашок, тим ніжніше буде структура десерту.
- розтопіть желатин який набух. Я це роблю у мікрохвильовці. Влийте до вершків, розмішайте і розлийте по креманках. Лишіть в холодильнику до застигання — приблизно на годину
Тим часом ягідний шар
- залили водою желатин, лишили набухати.
- вкидаємо в блендер миті ягоди і цукор, та перебиваємо до однорідності
- розтоплюємо набухлий желатин, вливаємо до полуниці, розмішали і розлили поверх вершкового шару
- Відправте в холодильник застигати, і буде готово. Смачного!
Секрет найсмачнішого гарбузового хліба: рецепт, який підкорив світ
Джерело:
Алекс Міль
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні