ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Грибний бешамель – ніжний соус із французьким шиком і українською душею

Різне 13:00 - 10 травня 2025

Рецепт незвичного соусу

Грибний бешамель – ніжний соус із французьким шиком і українською душею

Грибний бешамель – ніжний соус із французьким шиком і українською душею / Фото: Сookpad

Цей варіант класичного бешамелю отримує нове звучання завдяки грибам і зелені. Ніжний, ароматний і універсальний соус ідеально підійде до пасти, м’яса, запіканок або навіть просто як намазка на грінки.

Інгредієнти:

  • Гриби – 300 г;
  • Вершкове масло – шматочок (приблизно 30–40 г);
  • Цибуля – 1 шт;
  • Борошно – 70 г;
  • Молоко – 500–600 мл;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Зелень (кріп, петрушка) – за бажанням.

Приготування:

  • Гриби промийте, наріжте смужками й обсмажте на вершковому маслі до майже повної готовності.
  • Додайте дрібно нарізану цибулю, обсмажуйте разом ще близько 5 хвилин.
  • Посоліть і поперчіть суміш за смаком.
  • Додайте борошно й ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.
  • Поступово вливайте молоко, продовжуючи помішувати.
  • За бажанням додайте подрібнений кріп або іншу зелень.
  • Тушкуйте соус на слабкому вогні 15–25 хвилин, поки не отримаєте бажану густоту.

Смачного!
Цей соус легко адаптується під будь-який смак – додайте трохи сиру або мускатного горіха, якщо хочете ще більш глибокий смак.

Читайте також: Пиріжки, що пахнуть дитинством: ніжні всередині – рум’яні ззовні.

Джерело: Сookpad

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин