ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ситне ковбасне рагу з пастою: ідеальний бюджетний обід на всю родину

Різне 20:09 - 14 травня 2025

Приготування цієї страви не забере багато часу

Ситне ковбасне рагу з пастою: ідеальний бюджетний обід на всю родину

Рецепт ситного ковбасного рагу з пастою / Фото: freepik

Ароматне рагу з ковбасками та макаронами – ідеальний варіант для сімейної вечері. Приготування страви не займе багато часу, але її смак точно вразить усіх, хто тільки це скуштує.

Деталі

Для приготування цього рагу не знадобляться якісь наддорогі продукти. Більшість інгредієнтів є майже у кожного в холодильнику. А ще ця страва ідеально підходить для великої родини або компанії — ситна, ароматна й дуже домашня. Ковбаски додають насиченого смаку, томатний соус надає страві соковитості, а пармезан і лимонна цедра — пікантних нот. Залишки легко заморозити й розігріти тоді, коли немає часу на готування.

Інгредієнти (на 4 порції):

  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 1 середня ріпчаста цибулина, дрібно нарізана
  • 2 великих зубчики часнику, розчавлені або подрібнені
  • Дрібка меленого перцю чилі – до смаку
  • 2 гілочки свіжого розмарину – листя дрібно нарізати
  • 2 банки консервованих подрібнених помідорів (близько 800 г)
  • 1 ст. л. цукру
  • 6 ковбасок (можна брати сиров’ялені або напівкопчені, або сиру домашню ковбасу без шкіри)
  • 150 мл молока
  • Цедра 1 лимона
  • 350 г пасти рігатоні (або будь-якої короткої пасти: пенне, фарфалле, фузіллі)
  • Тертий пармезан (або інший твердий сир на вибір)
  • Пів пучка свіжої петрушки

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте томатну основу. У каструлі або сковорідці розігрійте 2 столові ложки оливкової олії на середньому вогні. Додайте дрібно нарізану цибулю та щіпку солі. Смажте близько 7 хвилин, поки цибуля не стане м’якою та прозорою. Додайте подрібнений часник, чилі та розмарин. Готуйте ще 1 хвилину, постійно помішуючи. Потім додайте подрібнені помідори та цукор. Зменшіть вогонь і тушкуйте 20 хвилин, поки соус не загусне.
  2. Тим часом на окремій сковороді розігрійте 1 ст. л. олії. Зніміть шкірку з ковбасок, розімніть м’ясо дерев’яною ложкою й обсмажуйте 5–7 хвилин, поки м’ясо не стане золотистим. Додайте обсмажене ковбасне м’ясо до томатного соусу. Влийте молоко і додайте лимонну цедру. Тушкуйте ще 5 хвилин.
  3. Зваріть макарони відповідно до інструкції на упаковці. Злийте воду і перемішайте пасту з соусом. Перед подачею посипте тертим пармезаном і свіжою петрушкою.
  4. Якщо плануєте заморозити страву — дайте їй повністю охолонути, потім перекладіть у герметичні контейнери або пакети для заморожування.

Також ми розповідали, як приготувати запіканку з куркою по-французьки.

Джерело: Good Food

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин