ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Простіше, ніж галушки: рецепт ніжних картопляних ньокі для вашої вечері

Різне 12:30 - 19 травня 2025

Ця картопляна ніжність підкорить ваше серце і шлунок

Простіше, ніж галушки: рецепт ніжних картопляних ньокі для вашої вечері

Ньокі по-італійськи: готуємо вишукану альтернативу українським галушкам/Фото: кадр з відео

Якщо ви скучили за домашнім затишком та смаком улюблених українських галушок, але душа прагне кулінарних експериментів, пропонуємо вам відкрити для себе чарівний світ італійських ньокі.

Ці ніжні картопляні "кльоцки" здатні подарувати не менше задоволення, а готуються напрочуд просто – повірте, не складніше за наших рідних галушок! Тож відкладіть на деякий час звичні рецепти та вирушайте в захопливу гастрономічну подорож до Італії, не покидаючи власної кухні.

Рецепт картопляних ньокі: інгредієнти

  • Картопля 600 г
  • Пшеничне борошнот90 г
  • Оливкова олія 20 г
  • Сир "Пармезан" 20 г
  • Вершкове масло 40 г
  • Кріп 15 г
  • Яйця 1 шт.
  • Сіль, перець за смаком

Спосіб приготування картопляних ньокі:

  1. Варимо картоплю в мундирах. Даємо картоплі охолонути, після чого чистимо її.
  2. У відварену картоплю додаємо сіль, перець та оливкову олію. Розминаємо картоплю до стану пюре.
  3. Додаємо в картопляне пюре одне куряче яйце та натертий пармезан.
  4. Тепер у картопляне пюре вводимо борошно. Не додавайте борошно в гаряче пюре, краще зачекайте, поки пюре охолоне.
  5. Вимішуємо картопляне тісто. Тепер набираємо тісто в ложку і одразу перекладаємо його в другу ложку. Так формуємо невеликі заготовки довгастої форми.
  6. Кладемо ньокі в окріп і перемішуємо. Даємо ньокам закипіти та варимо 3-4 хвилини після закипання. Коли ньокі почнуть спливати, відразу ж починаємо виймати їх із води.
  7. На сковороді розтоплюємо вершкове масло. Викладаємо на сковороду наші зварені ньокі. Тушкуємо їх у маслі 5-7 хвилин до появи легкої скоринки.

Ідеальне поєднання ніжного яйця, шовковистого соусу й хрумкої спаржі — усе, що потрібно для легкої, витонченої страви. Готується яйце пашот з соусом просто, виглядає ефектно, а на смак — як у хорошому бістро.

Джерело: Love and lemons

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин