ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Коли хочеться краси на тарілці — яйце пашот з соусом і спаржею в найкращих традиціях Франції

Різне 19:51 - 18 травня 2025

Готується просто, а на смак — неперевершено

Коли хочеться краси на тарілці — яйце пашот з соусом і спаржею в найкращих традиціях  Франції

Яйце пашот з соусом і спаржею/Фото: з відеорецепта

Ідеальне поєднання ніжного яйця, шовковистого соусу й хрумкої спаржі — усе, що потрібно для легкої, витонченої страви. Готується просто, виглядає ефектно, а на смак — як у хорошому бістро.

Голландський соус:

  • У холодну сковорідку покладіть 2 жовтки і 2 шматочки масла.
  • Поставте на мінімальний вогонь і постійно помішуйте.
  • Додайте сік лимона, щіпку солі та (за бажанням) 25 мл води.
  • За хвилину отримаєте гладкий, шовковистий соус.

Спаржа:

  • Очищуємо тільки нижню частину, жорсткі кінці — відламуємо.
  • Кидаємо в киплячу підсолену воду на 2–3 хвилини, щоб залишилася хрумкою.

Ідеальне яйце-пашот:

  • Закип’ятіть воду, додайте 3 ст. ложки солі.
  • Зробіть воронку ложкою, акуратно влийте яйце.
  • Зменште вогонь і варіть 2 хвилини — жовток залишиться рідким.

Як подати:

  1. Спершу — соус.
  2. Потім — спаржа.
  3. Додайте ложку грецького йогурту або сиру Філадельфія.
  4. Зверху — яйце.
  5. Завершіть чорним перцем, зеленню, оливковою олією (за бажанням).

Ароматні дріжджові булочки-лодочки з куркою та сиром.

Джерело: emiliya.yevtushenko

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин