Яловичина в пиві: рецепт неповторного Гіннесс Пай
Спробуйте цей насичений м'ясний пиріг з ірландським характером

Смак Ірландії на вашому столі: готуємо легендарний м'ясний пиріг Гіннесс Пай/Фото: кадр з відео
Затишні вечори, зустрічі з друзями або просто бажання поласувати чимось по-справжньому ситним і ароматним – для всіх цих випадків ідеально підійде Гіннесс Пай. Це не просто м'ясний пиріг, а справжня кулінарна подорож до серця британської та ірландської кухні.
Секрет пирога криється в унікальному поєднанні ніжної яловичини та добірних овочів, що повільно тушкуються в темному пиві Guinness. Саме цей інгредієнт надає начинці неперевершеного, глибокого смаку та неповторного аромату, перетворюючи звичайний пиріг на гастрономічний шедевр. Приготуйтеся відкрити для себе новий улюблений рецепт, який зігріє душу та наситить тіло!
Рецепт м'ясного пирога Гіннесс Пай: інгредієнти
- 4 ст. л. вершкового масла
- 2 крупно нарізані червоні цибулини
- 4 подрібнені зубчики часнику
- 2 нарізані кубиками моркви
- 2 стебла нарізаних кубиками селери
- 10 нарізаних печериць
- 1300 гр яловичого фаршу грубого помелу або дрібно нарізаної яловичини
- сіль і перець за смаком
- 2 ст. л. борошна
- 1 гілочка розмарину
- 2 банки пива гіннес
- 200 гр натертого сиру
- листкове тісто
Спосіб приготування м'ясного пирога Гіннесс Пай:
- Розігрійте духовку до 190˚С.
- У жаростійкій сковорідці або іншому посуді, який можна потім поставити в духовку розтопіть 2 ст. л. вершкового масла й обсмажте цибулю та часник.
- Коли цибуля стане майже прозорою, додайте селеру, моркву, гриби та ще 2 ст.л. олії. Готуйте доти, доки волога не випарується.
- Яловичину або фарш приправте сіллю і перцем, змішайте з борошном і викладіть до овочів. Обсмажте все разом протягом 5 хвилин, а потім влийте пиво так, щоб воно покрило м'ясо.
- Накрийте форму кришкою і відправте в духовку на 1,5 години. Потім дістаньте форму, перемішайте і поставте назад, але вже без кришки на 1 годину. Після цього начинку дістаньте, якщо залишилося занадто багато рідини, злийте її. Додайте половину сиру і перемішайте.
- Підготуйте форму для випікання. Викладіть один шар тіста так, щоб сформувалися борти і тісто злегка звисало. Потім викладіть начинку, посипте сиром, що залишився, зверху накрийте ще одним шаром тіста і защипіть краї. Змастіть кришечку з тіста яєчним жовтком, проколіть у кількох місцях і відправте випікати за 200˚С на 45 хвилин.
Коли потрібно нагодувати родину або дітей, ось простий рецепт вечері, до якого ви звертатиметесь знову і знову. Хрусткі зовні, ніжні і соковиті всередині, котлети, приготовані у фритюрниці, не лише містять менше жиру — вони абсолютно чудові. З прихованими цукіні ці курячі сирні смакові бомби швидко стануть улюбленою стравою родини, особливо в теплу пору року, коли навіть просте використання плити здається надто обтяжливим.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!