Американське BBQ, яке легко приготувати вдома: м’ясо соковите, як у ресторані
Найкращий рецепт курки на грилі, який ви коли-небудь куштували

Американське BBQ, яке легко приготувати вдома: м’ясо соковите, як у ресторані / Фото: Freepik
Курка барбекю залишається вологою і ніжною, якщо повільно смажити її на непрямому вогні і змастити домашнім соусом барбекю наприкінці приготування.
Вам знадобиться:
- 2 столові ложки цукру
- 2 великі зубчики часнику, подрібнені
- 2 чайні ложки солі
- 1 чайна ложка чорного перцю
- 10 курячих гомілок
- 2 столові ложки рослинної олії
- ½ склянки дрібно нарізаної цибулі
- ¾ склянки кетчупу
- 2 столові ложки білого винного оцту
- 2 столові ложки вустерширського соусу
Спосіб приготування:
- Розітріть цукор, часник, сіль і перець разом у ступці, щоб утворилася пастоподібна маса. Ложкою викладіть пасту в поліетиленовий пакет. Додайте курку, обмажте пастою, вичавіть зайве повітря і закрийте пакет. Для кращого результату маринуйте в холодильнику від 1 години до ночі.
- Коли курка буде готова, розігрійте олію в невеликій сковорідці на середньому вогні. Додайте цибулю і обсмажуйте до розм'якшення, приблизно 5 хвилин. Додайте кетчуп, оцет і вустерширський соус. Довести до кипіння і готувати, поки смаки не змішаються, приблизно 10 хвилин.
- Тим часом розігрійте гриль на середньому вогні і злегка змастіть решітку. Вийміть курку з пакета.
- Готуйте курку на розігрітій решітці до рум'яної скоринки, 3-5 хвилин, перевертаючи один раз на півдорозі. Перемістіть курку на непрямий вогонь. Підтримуйте температуру на рівні 150-175 градусів.
- Готуйте курку протягом 20 хвилин, перевертаючи на половину. Полийте соусом і продовжуйте готувати, поливаючи кожні 10 хвилин, поки курка не стане рожевою на кістці, а сік не буде прозорим, ще 20-25 хвилин. Термометр, вставлений біля кістки, повинен показувати щонайменше 74 градуси.
Нещодавно ми ділилися рецептом пухкої запіканки з манки.
Джерело:
Allrecipes
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні