Ароматна полунична галета: найпопулярніший рецепт літа
Побалуйте своїх близьких оригінальною випічкою

Ароматна полунична галета/Фото: istockphoto
Хрустка, смачна, полунична галета — сезонний десерт, який буде дуже доречним до столу в перші дні літа. Красива й ароматна випічка потішить ваших рідних і близьких.
Інгредієнти (22-24 см):
- 230 г борошна
- 100 г холодного масла
- 30 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- дрібка солі
- 1 ч.л розпушувача
- 80 г сметани
- 1 жовток
Начинка:
- 300-400 г полуниці
- 1 ст.л кукурудзяного крохмалю
- 2 ст.л цукру + трішки ванільного цукру
Для змащування:
- білок
- мигдалеві пластівці
Приготування:
Для початку зʼєднати борошно із холодним маслом та руками перетерти у крихту. Потім всипати сіль, розпушувач, цукор, ванільний цукор, розмішати. Влити сметану, додати жовток та швидко замісити тісто. Одразу ж розкачати його на шматку пергаменту у круг.
Полуницю нарізати на кільця. Крохмалем посипати тісто, викласти полуницю, посипати цукром з ванільним цукром. Краї тіста загорнути до середини, формуючи галету. Боки змастити білком, посипати мигдалевими пластівцями.
Випікати при температурі 180°C ~30 хв. Подавати одразу гарячою, найсмачніше із кулькою морозива. Смачного!
Неможливо відірватися: меренговий рулет з полуницею та вершковим кремом
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!