"Викликає звикання!" Спробуйте цей рецепт морозива і ніколи не повернетеся до магазинного
Приготуйтеся до кулінарного вибуху: це морозиво настільки смачне, що ви забудете про магазинне!

Спробуйте цей рецепт морозива і ніколи не повернетеся до магазинного / Фото: freepik
Любите шоколад? Обожнюєте морозиво? Тоді ви просто мусите спробувати цей рецепт домашнього шоколадного морозива! Воно має неймовірно гладку, кремову текстуру та насичений шоколадний смак, що змусить вас повертатися до нього знову і знову.
Деталі
Обережно: це морозиво викликає звикання!
Попереджаємо: цей рецепт шоколадного морозива неймовірно смачний! Якщо ви спробуєте його хоча б раз, є високі шанси, що воно стане вашим фаворитом на все літо! Кілька років тому ми поділилися рецептом ванільного морозива, і він став настільки популярним, що ми просто мусили розповісти й про шоколадний варіант.
Інгредієнти:
- 1½ склянки жирних вершків
- ¼ склянки несолодкого какао-порошку
- ⅔ склянки тростинного цукру
- ⅛ чайної ложки морської солі
- 3 унції чорного шоколаду, 70%-85% какао, подрібненого (приблизно ½ склянки)
- 1½ склянки цільного молока
- 2 чайні ложки ванільного екстракту
Приготування:
- У середній каструлі збийте вершки, какао-порошок, цукор та сіль. Доведіть до легкого кипіння, збиваючи час від часу, потім зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні ще 30 секунд.
- Зніміть з вогню і додайте подрібнений шоколад. Збивайте до однорідності, потім додайте молоко та ваніль.
- Перелийте у жаростійку миску і дайте охолонути до кімнатної температури. Накрийте і поставте у холодильник мінімум на 2 години або на ніч.
- Дістаньте охолоджену шоколадну основу для морозива з холодильника і добре збийте. Заморожуйте у морожениці згідно з інструкціями виробника, зазвичай 20-30 хвилин. Морожене буде м’яким після збивання. Для твердої консистенції перекладіть його у герметичний контейнер і заморозьте на 2-4 години перед подачею.
Зберігайте у герметичному контейнері в морозильній камері до місяця. Якщо морозиво занадто тверде, щоб його набирать просто з морозильної камери, залиште його при кімнатній температурі на кілька хвилин, щоб розм’якшилося.
Тиждень ідей для страв, які можна приготувати завчасно, щоб зекономити час і гроші.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!