ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Салат, після якого не хочеться їсти годинами: поживно, смачно, збалансовано

Різне 11:49 - 30 травня 2025

Ця страва із рисом і бобовими замінить вам обід і подарує відчуття ситості надовго

Салат, після якого не хочеться їсти годинами: поживно, смачно, збалансовано

Салат з рисом після якого не хочеться їсти годинами / Фото: freepik

Якщо ви шукаєте легку страву, якою можна наїстися на пів дня, салат з маринованим, бобовими та фетою – ідеальний варіант. З основних переваг – це поживність страви, яка містить у собі мікс вітамінів, білків і клітковини. Саме тому ви отримаєте не лише ситий шлунок, а й користь для всього організму. Ну і ще один плюс – це швидкість і простота приготування. Навіть, якщо ви не майстер-шеф, ви все одно впораєтеся з цим рецептом.

Деталі

Інгредієнти (на 4 порції):

  • Коричневий рис – 140 г
  • Сік лимона – 2 ст. л.
  • Білий бальзамічний оцет (можна замінити яблучним) – 1 ст. л.
  • Оливкова олія (extra virgin) – 1 ст. л.
  • Діжонська гірчиця – 2 ч. л.
  • Червона цибуля – ½ шт., дрібно нарізати
  • Зелена стручкова квасоля – 200 г, нарізати
  • Кабачок – 1 шт., дрібно нарізати
  • Консервована сочевиця без солі – 400 г (1 банка), промити
  • Консервована суміш з 4-х видів квасолі – 400 г (1 банка), промити
  • Помідори чері – 150 г, розрізати на чверті
  • Сир фета – 80 г, нарізати кубиками
  • Сіль, перець – до смаку

Спосіб приготування:

  1. Зваріть рис. Відваріть коричневий рис у великій кількості киплячої води протягом 25 хвилин або до готовності. Злийте воду, дайте рису трохи охолонути.
  2. Приготуйте заправку. У невеликій баночці змішайте лимонний сік, бальзамічний оцет, оливкову олію та діжонську гірчицю. Закрийте кришкою і добре струсіть, поки не утвориться однорідна емульсія.
  3. Змішайте рис з цибулею і заправкою. У великій мисці змішайте трохи охололий рис із дрібно нарізаною червоною цибулею та половиною заправки. Залиште на 10 хвилин, щоб аромати добре поєднались.
  4. Підготуйте овочі. Зелену квасолю відваріть на парі або в киплячій воді 2 хвилини (до яскраво-зеленого кольору). Додайте кабачки за останні 30 секунд. Потім промийте овочі холодною водою та дайте стекти.
  5. Зберіть салат. До рисової суміші додайте квасолю, кабачки, сочевицю, консервовану суміш бобових, помідори чері та фету. Влийте залишок заправки, обережно перемішайте. Додайте сіль та перець до смаку.

Порада: Салат можна подавати як окрему страву, взяти із собою на роботу або як гарнір до м’яса чи риби. Добре зберігається в холодильнику до 2 днів.

Також ми розповідали, як приготувати низькокалорійну запіканку з куркою за рецептом з Техасу.

Джерело: Taste

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин