Салат, після якого не хочеться їсти годинами: поживно, смачно, збалансовано
Ця страва із рисом і бобовими замінить вам обід і подарує відчуття ситості надовго

Салат з рисом після якого не хочеться їсти годинами / Фото: freepik
Якщо ви шукаєте легку страву, якою можна наїстися на пів дня, салат з маринованим, бобовими та фетою – ідеальний варіант. З основних переваг – це поживність страви, яка містить у собі мікс вітамінів, білків і клітковини. Саме тому ви отримаєте не лише ситий шлунок, а й користь для всього організму. Ну і ще один плюс – це швидкість і простота приготування. Навіть, якщо ви не майстер-шеф, ви все одно впораєтеся з цим рецептом.
Деталі
Інгредієнти (на 4 порції):
- Коричневий рис – 140 г
- Сік лимона – 2 ст. л.
- Білий бальзамічний оцет (можна замінити яблучним) – 1 ст. л.
- Оливкова олія (extra virgin) – 1 ст. л.
- Діжонська гірчиця – 2 ч. л.
- Червона цибуля – ½ шт., дрібно нарізати
- Зелена стручкова квасоля – 200 г, нарізати
- Кабачок – 1 шт., дрібно нарізати
- Консервована сочевиця без солі – 400 г (1 банка), промити
- Консервована суміш з 4-х видів квасолі – 400 г (1 банка), промити
- Помідори чері – 150 г, розрізати на чверті
- Сир фета – 80 г, нарізати кубиками
- Сіль, перець – до смаку
Спосіб приготування:
- Зваріть рис. Відваріть коричневий рис у великій кількості киплячої води протягом 25 хвилин або до готовності. Злийте воду, дайте рису трохи охолонути.
- Приготуйте заправку. У невеликій баночці змішайте лимонний сік, бальзамічний оцет, оливкову олію та діжонську гірчицю. Закрийте кришкою і добре струсіть, поки не утвориться однорідна емульсія.
- Змішайте рис з цибулею і заправкою. У великій мисці змішайте трохи охололий рис із дрібно нарізаною червоною цибулею та половиною заправки. Залиште на 10 хвилин, щоб аромати добре поєднались.
- Підготуйте овочі. Зелену квасолю відваріть на парі або в киплячій воді 2 хвилини (до яскраво-зеленого кольору). Додайте кабачки за останні 30 секунд. Потім промийте овочі холодною водою та дайте стекти.
- Зберіть салат. До рисової суміші додайте квасолю, кабачки, сочевицю, консервовану суміш бобових, помідори чері та фету. Влийте залишок заправки, обережно перемішайте. Додайте сіль та перець до смаку.
Порада: Салат можна подавати як окрему страву, взяти із собою на роботу або як гарнір до м’яса чи риби. Добре зберігається в холодильнику до 2 днів.
Також ми розповідали, як приготувати низькокалорійну запіканку з куркою за рецептом з Техасу.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!