Лінивий обід: готуємо ризото в мультиварці
Легкий рецепт з різними начинками, які здивують гостей

Рецепт ризото в мультиварці / Фото: freepik
Шукаєте рецепт для смачного обіду або вечері, ризото в мультиварці – це ідеальний варіант. Приготування цієї страви доволі легке, але точно здивує всіх гостей.
Деталі
Інгредієнти:
Для запечених грибів:
- 700 г міксу грибів (гливи, печериці, шиїтаке тощо)
- 2 зубчики часнику — дрібно нарізані
- 1 червоний перець чилі — тонко нарізаний
- 2 ст. л. оливкової олії
- Сіль, перець — до смаку
- 1 гілочка чебрецю
- 2 ст. л. розтопленого вершкового масла
- 1 ч. л. діжонської гірчиці (можна звичайну)
- 1 ч. л. тертої лимонної цедри
Для ризото:
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 велика цибулина — дрібно нарізана
- 4 зубчики часнику — дрібно нарізані
- 450 г рису арборіо
- Сіль — до смаку
- 180 мл сухого білого вина
- 6 гілочок чебрецю + трохи для подачі
- Трохи лимонної цедри
- 60-70 г натертого пармезану + ще трохи для подачі
Для запечених томатів і перцю:
- 1 упаковка (340 г) виноградних або чері-помідорів
- 2 болгарські перці (червоний і жовтий) — нарізані шматочками
- 2 зубчики часнику — грубо нарізані
- 3 ст. л. оливкової олії
- 1 ч. л. насіння фенхелю (можна пропустити)
- 1 гілочка розмарину
- Сіль, перець — до смаку
- 1 ч. л. хересного оцту (можна замінити яблучним або бальзамічним)
- 1/4 склянки подрібненої петрушки
Для запеченої броколі:
- 3 пучки броколі або броколіні — обрізані та нарізані
- 2 зубчики часнику — грубо нарізані
- 1/2 ч. л. пластівців червоного перцю (за бажанням)
- 2 ст. л. оливкової олії
- Сіль, чорний перець — до смаку
- Терта цедра половини лимона
Спосіб приготування:
1. Готуємо запечені гриби:
- Розігрійте духовку до 220°C.
- На великому деку перемішайте гриби з часником, перцем чилі, олією, сіллю і гілочкою чебрецю.
- Запікайте 25 хвилин, один раз перемішавши.
- Тим часом змішайте в мисці вершкове масло, гірчицю, лимонну цедру та листя чебрецю. Коли гриби готові — перемішайте з цією заправкою.
2. Готуємо ризото:
- Увімкніть мультиварку на режим "Смажити" (або "Жарка"). Влийте 2 ст. л. оливкової олії і дочекайтесь, поки вона добре нагріється.
- Додайте дрібно нарізану цибулю (1 велику) і смажте приблизно 6 хвилин, періодично помішуючи, поки вона стане м’якою та прозорою.
- Додайте 4 зубчики часнику, дрібно нарізаних, і смажте ще 2 хвилини, щоб він став ароматним.
- Додайте рис арборіо (приблизно 450 г) і 1,5 ч. л. солі. Обсмажуйте, помішуючи, 4–6 хвилин, поки рис трохи підрум’яниться.
- Влийте приблизно 180 мл сухого білого вина — або замініть на овочевий бульйон. Готуйте близько 2 хвилин, поки рідина майже повністю не випарується.
- Додайте 1 літр + 60 мл води, 6 гілочок чебрецю та 2 смужки лимонної цедри. Закрийте кришку мультиварки й готуйте на високому тиску 5 хвилин.
- Після завершення готування — зніміть тиск вручну (швидкий спосіб). Відкрийте кришку, вийміть гілочки чебрецю та смужки цедри, а потім добре перемішайте ризото, щоб воно стало густим і кремовим.
- Додайте приблизно 45 г натертого пармезану і перемішайте. Тримайте ризото в режимі "Підігрів" до подачі.
3. Запікаємо томати з перцем:
- Змішайте помідори, перець, часник, олію, фенхель, розмарин, сіль і перець на деку.
- Запікайте 15 хвилин при 220°C, один раз перемішавши.
- Приберіть розмарин, додайте оцет і петрушку, перемішайте.
4. Готуємо броколі:
- На деку змішайте броколі з часником, олією, сіллю, перцем і пластівцями перцю.
- Запікайте 8–10 хвилин, доки не стане м’якою.
- Перед подачею натріть зверху лимонну цедру.
5. Подача:
- Розкладіть ризото на тарілки, посипте додатковим пармезаном, лимонною цедрою і листям чебрецю.
- Додайте овочі до смаку для кожного гостя.
Також ми розповідали, як приготувати монстр-фрикадельки в соусі маринара.
Джерело:
Good Housekeeping
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні