ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Карпатський дух у тарілці: традиційний бограч із лісовими грибами

Різне 12:45 - 18 червня 2025

Ця страва зігріває душу

Карпатський дух у тарілці: традиційний бограч із лісовими грибами

Карпатський дух у тарілці: традиційний бограч із лісовими грибами/Фото: przepisy.pl

Бограч з м’ясом та грибами має цікавий смак та достатньо ніжну текстуру. Спеції роблять страву особливо насиченою та ароматною.

Одночасно із цим страва корисна. Вона містить багато вітамінів, клітковини, а спеції мають антиоксиданти та покращують травлення.


Що треба:

  • яловичина - 1 кілограм
  • приправа до гуляшу - 2 упаковки
  • печериці - 400 грамів
  • червона цибуля - 2 штуки
  • червоний перець - 1 штука
  • жовтий перець - 1 штука
  • зубчики часнику - 4 штуки
  • сало - 100 грамів
  • насіння кмину - 1 чайна ложка
  • солодкий перець - 1 чайна ложка
  • вода - 1 літр

Приготування:

Промийте яловичину під холодною проточною водою. Промокніть паперовими рушниками та наріжте кубиками приблизно 2х2 см. Цибулю наріжте кубиками, часник видавити пресом або дрібно подрібніть. Перець наріжте кубиками приблизно 1х1 см, гриби розріжте на четвертинки.

Розігрійте жир у каструлі та обсмажити м’ясо. Потім додайте цибулю, часник та паприку, приправте кмином. Обсмажте гриби на сковороді з невеликою кількістю жиру та додайте до каструлі.

Влийте воду до обсмажених інгредієнтів та додайте приправу. Перемішуйте все до кипіння. Потім тушкуйте на слабкому вогні під кришкою приблизно 20 хвилин.

Їсти можна з картоплею, макаронами чи улюбленою кашею. Доцільно додати зелень, вона дасть відчуття свіжості та прикрасить страву.

Раніше ми писали, як приготувати яйця в чашках.

Джерело: przepisy.pl

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин